Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Цифрові технології офіційно «підкорили» математичний факультет

На засіданні Вченої ради УжНУ матфак перейменували на факультет математики та цифрових технологій. заслухали звіт про роботу спецрад, затвердили низку положень, розглянули атестаційні й конкурсні справи

0 411
Упродовж 2019 р. у спеціалізованих учених радах Ужгородського національного університету захищали 11 докторських, 50 кандидатських та 1 дисертацію на здобуття ступеня доктора філософії. Зокрема, науковці УжНУ захистили 5 докторських, 20 кандидатських дисертацій та роботу на здобуття ступеня доктора філософії. Про це повідомила вчений секретар Олена Мельник під час засідання Вченої ради, яке відбулося 3 березня.
Доповідає Олена Мельник
Доповідає Олена Мельник

Торік в університеті функціонували 8 постійних спеціалізованих вчених рад (із фізико-математичних, юридичних, історичних, медичних (3), економічних, хімічних наук). Крім представників УжНУ, захищалися науковці з університетів Мукачева, Львова, Івано-Франківська, Вінниці, Дніпра, Одеси.

Один захист провели за новою процедурою в разовій спецраді (відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України «Про утворення спеціалізованих вчених рад для присудження ступеня доктора філософії та внесення змін до складу спеціалізованої вченої ради ДФ 26.006.001»).

Цифрові технології офіційно «підкорили» математичний факультетПід час засідання проголосували за перейменування математичного факультету УжНУ на факультет математики та цифрових технологій. У структурі підрозділу 5 кафедр: кібернетики і прикладної математики; алгебри; системного аналізу і теорії оптимізації; теорії ймовірностей і математичного аналізу; диференціальних рівнянь та математичної фізики.

Також затвердили зміни до правил прийому до УжНУ та ряд положень, розглянули атестаційні й конкурсні справи.

Вчене звання доцента кафедри філософії надали Ірині Остапець, доцента кафедри теорії ймовірностей і математичного аналізу – Ользі Синявській, доцента кафедри неврології, нейрохірургії та психіатрії – Андрію Смоланці.

Проголосували за призначення Вікторії Сухан завідувачкою кафедри громадського здоров’я, Наталії Венжинович – завідувачкою кафедри української мови. Володимира Старосту затвердили на посаду професора кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи, Ярослава Базеля – на посаду професора кафедри аналітичної хімії, Людмилу Сіксай – професора кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб.

Традиційно рекомендували до друку видання, підготовлені працівниками УжНУ.

Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.