Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

У День контрацепції студенти порушили тему безпечного сексу «Грою проти СНІДу»

П’ять команд зі студентів ІІІ–V курсів, п’ять локацій та чимало цікавих завдань: трохи більш як за годину учасники гри дістали інтенсив із сексуального виховання

0 186

У День контрацепції студенти порушили тему безпечного сексу «Грою проти СНІДу»

Незручна тема, про яку звикли не говорити, – насправді, без перебільшення, життєво важлива. До ВІЛ-позитивних людей зазвичай негативне ставлення, їх стороняться, уникають. Тому на медичному факультеті 26 вересня, у Всесвітній день контрацепції, розвіювали міфи й стереотипи про ВІЛ\СНІД грою. «Грою проти СНІДу».

Щоб не тільки вберегтися від небажаної вагітності, але передусім убезпечити своє здоров’я – ось для чого потрібні контрацептиви. Наскільки ефективним є той чи той засіб, у яких випадках ВІЛ-позитивна людина є абсолютно безпечною для оточення, чому не можна соромитися говорити про ЦЕ – дізнатися більше про «незручну» тему молоді допомагала гра.

Учасники гри
Учасники гри

У День контрацепції студенти порушили тему безпечного сексу «Грою проти СНІДу»П’ять команд зі студентів ІІІ–V курсів, п’ять локацій та чимало цікавих завдань: трохи більш як за годину учасники гри дістали інтенсив із сексуального виховання.

Завдання стосувалися шляхів передачі ВІЛ, методів контрацепції (від ВІЛ\СНІДу, інфекцій, що передаються статевим шляхом, та вагітності), вигадували персонажа – живу людину з ім’ям, роботою, сім’єю і… діагнозом ВІЛ. Суть завдання – уявити дальший розвиток його життя та ставлення оточення через діагноз.

Відтак відповідали на незручні питання про У День контрацепції студенти порушили тему безпечного сексу «Грою проти СНІДу»контрацепцію (приміром, уявляли, як відмовити партнеру у разі небажання близькості, розповідали покроково, як надіти презерватив тощо). Ще одне цікаве та нелегке завдання – пантоміма почуттів: учасникам потрібно було показати французьку любов, щире кохання тощо без слів.

«Грою проти СНІДу» на медфаку влаштовують уже не вперше: «Ми це робимо для привернення уваги до проблеми ВІЛ, – розповідає голова комітету сексуального і репродуктивного здоров’я UMSA Uzhhorod Олександр Пирогов. – Насамперед говорити про це потрібно з молоддю, зі студентами. Бо найбільша група ризику – люди від 15 до 25 років, і інфікуються вони найчастіше саме через незахищений секс. Ми студенти-медики і маємо розбиратися в цьому, пояснювати іншим. Адже якщо про таку важливу проблему не знатимуть лікарі, які мають доносити це до пацієнтів, то й пацієнти будуть непоінформовані, а відповідно – у групі ризику».

Не бійтеся говорити зі свої партнером – від цього може залежати ваше життя.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.