Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ужгород фестивалить: протягом вихідних відзначатимуть Медовий спас

Дійство, що розгорнулося у сквері Героїв Майдану перед Совиним гніздом, протриває до 18 серпня

0 90
Різні види меду та медової продукції, традиційно – вино, сири та ковбаси знайдете на фестивалі Медовий спас, що розгорнувся у сквері Героїв Майдану перед Совиним гніздом.

Медову продукцію та вино презентують здебільшого мукачівські бджолярі та винороби. Однак є тут і представники інших районів та навіть областей.

Василь Мануляк
Василь Мануляк

Так, приміром, пан Василь Мануляк приїхав із Івано-Франківщини. Розповідає: «Маю мед і до меду. Маємо багато цікавого та авторського. Ось – натуральна косметика з продуктів бджільництва, напої від квасу до медовухи, драже із квіткового пилку та меду, горіхи, сухофрукти й насіння з медом, десертний крем-мед, свічки. Ціни залежать від ваги продукту, тож варіюються. Всю продукцію ми виготовляємо самостійно з сім’єю – нас працює близько 10 чоловік від малого до великого».

У середньому на фестивалі можна придбати літр меду від 180 до 300 гривень, в залежності від типу меду (високогірний дорожчий). Горішки із сухофруктами у меді обійдуться від 100 до 380 гривень, хоча є й подарункові варіанти, завважки півтора кілограма за 700 гривень, а 2.5 літри такого щастя обійдеться у 1000 гривень! Свічки знайдете приблизно від 30 до 60 гривень. Смачні та помірні за ціною – медові пряники.

Яна Процюк
Яна Процюк

Вина запропонують по ціні від 100 гривень за пів літра. Асортимент широкий: сухі, десертні, напівсолодкі… пробуй і обирай, а продавці тільки й раді запропонувати. Є навіть авторські, приміром «Королівське» з 5 кращих сортів винограду, настояне на цвіті акації.

Студентка філологічного факультету Яна Процюк родом із Волині, однак закарпатські фестивалі їй до душі: «Край тут дійсно досить колоритний! Завжди любила закарпатські ярмарки. І дивлячись на ужгородців, які сюди з радістю приходять, розумієш, що традиції тут дійсно поважають і дотримуються. Мед спробувати не вдалось, а от бринзою і вином поласувала. Не втрималася й купити».

Фестиваль Медовий спас – щорічний і відбувається з ініціативи Асоціації пасічників Закарпаття за підтримки Ужгородської міської ради.

Офіційно фестиваль відкрили у суботу, 17 серпня, о 13:00. Триватиме ж він до 18 серпня.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.