Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

З ініціативи представників УжНУ в Хусті відбувся кубок із програмування для майбутніх IT-шників

Особливість заходу – масова участь учнів, які є початківцями у програмуванні

0 691
Днями на базі Хустської гімназії-інтернату, яка відома високим рівнем підготовки учнів та славними випускниками, відбувся кубок з програмування для майбутніх програмістів.
З ініціативи представників УжНУ в Хусті відбувся кубок із програмування для майбутніх IT-шників
Під час змагання

Передували цьому змаганню кілька днів майстер-класів від провідних українських фахівців з інформатики – педагогів, що мають десятки років стажу з підготовки учнів, котрі можуть пройти всі етапи Всеукраїнської олімпіади з інформатики. Це відомі майстри своєї справи: учитель інформатики Старокостянтинівської гімназії Сергій Дмитрович Вапнічний та кандидат педагогічних наук, доцент Житомирського державного університету імені Івана Франка, адміністратор та один із розробників відомого порталу E-olymp Сергій Станіславович Жуковський. Особливістю цього заходу була масова участь учнів, які є початківцями у програмуванні.

З ініціативи представників УжНУ в Хусті відбувся кубок із програмування для майбутніх IT-шників
Олександр Міца нагороджує одного з учасників

Ініціатива проведення такого експерименту, де за тиждень напружених занять можна відправляти учнів у перший «бій», належала представникам факультету інформаційних технологій УжНУ, зокрема завідувачеві кафедри інформаційних управляючих систем та технологій Олександрові Міці. Захід тривав із 21 до 28 серпня. Усього в ньому взяли участь 22 учні з Хуста, Ужгорода, Хустського, Виноградівського й Тячівського районів.

Велику допомогу в проведенні кубка надали директор Хустської гімназії-інтернату Михайло Онофрей та вчителі цього закладу – Олександр Бачкай, Микола Дронь та Мирослав Антал.

За результатами змагання, перше місце виборола учениця 10-го класу Виноградівської ЗОШ №8 Ніколетт Чернікова. Другі місця розділили Станіслав Сасин (семикласник Хустської гімназії-інтернату) та Роман Майор (8-класник Хустської СШ №1 ім. А. Волошина). На третіх місцях – Назар Щербан (учень 9-го класу Хустської гімназії-інтернату), Мирослава Леньо (учениця 10-го класу Виноградівської ЗОШ №8) та Юрій Мурга (учень 8-го класу Хустської гімназії-інтернату).

За перше місце переможниця була нагороджена призами від фірми Astound Commerce, за другі місця учасники отримали сучасні повербанки, за треті – навушники.

З ініціативи представників УжНУ в Хусті відбувся кубок із програмування для майбутніх IT-шниківОрганізатори переконані, що такі заходи дозволять у майбутньому розірвати традиційний для багатьох закарпатських сімей життєвий цикл: садок – школа – (університет) – заробітки. Чимало краян змушені їхати за кордон, не мають змоги повноцінно виховувати своїх дітей. Водночас тисячі ІТ-компаній пропонують роботу програміста дистанційно, без потреби працівникам змінювати місце проживання, тому вивчення IT-технологій відкриває нові перспективи для наших земляків.

Вл. інф.
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.