Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Авторський тур, або Як студенти-туризмознавці гостей із Дніпра із Закарпаттям знайомили

Другокурсники Марія Заболотна та Дмитро Ковнір самостійно розробили туристичний маршрут, забронювали житло, підшукали транспорт, дібрали найсмачніші дегустації й стали гідами екскурсійної групи

0 329
Самостійно скласти туристичний маршрут, організувати тур і забезпечити екскурсійний супровід – завдання непросте й відповідальне. Студенти факультету туризму та МК Марія Заболотна та Дмитро Ковнір довели: якщо маєш велике бажання й докладаєш власних зусиль, то навіть на другому курсі можеш організувати авторський тур Закарпаттям для групи з іншого регіону.

Авторський тур, або Як студенти-туризмознавці гостей із Дніпра із Закарпаттям знайомилиАвторський тур, або Як студенти-туризмознавці гостей із Дніпра із Закарпаттям знайомилиУпродовж місяця під керівництвом старшого викладача кафедри туризму Руслани Кривенкової молодь працювала над розробкою туристичного маршруту, бронювали житло, шукали транспорт, підбирали найсмачніші дегустації для гостей із Дніпра. А вже минулих вихідних двадцятеро туристів приїхало ознайомитися із найзахіднішим регіоном України.

Закарпаття – це передусім гори, тож знайомство з краєм розпочали на Синевирській Поляні, куди туристи пішки дісталися з Івано-Франківщини. Дізналися й про загадкове «морське око» – озеро Синевир. Першого дня відвідали й палац і мисливські угіддя Шенборнів та замок Сент-Міклош. Другий день запам’ятався знайомством із Ужгородом, відтак – Невицьким замком та чанами й водоспадами Лумшорів. В останній день подорожі дніпровці відвідали замок «Паланок», прогулялися центром Мукачева та Берегова, а ще – випробували на собі термальні басейни.

Авторський тур, або Як студенти-туризмознавці гостей із Дніпра із Закарпаттям знайомили
Марія Заболотна та Дмитро Ковнір

Примітно, що всі екскурсії на маршруті наші юні туризмознавці проводили самостійно. Дмитро Ковнір ділиться: «Для мене це був перший досвід – раніше ніколи не вів навіть невеликих екскурсій містом. Як на мене, треба більше таких практик, адже слухати – це одне, а зробити самому – зовсім інше. Багато чого, що зі слів викладачів здавалося легким, в дійсності виявилося зовсім не таким простим: наприклад, розрахувати час і вкластися у нього – ще те завдання! Однак я здобув великий досвід і позитивні враження, тож готовий повторити!»

Туристів ознайомили не тільки з архітектурною та історичною спадщиною краю, а й із його гастрономічною привабливістю. Так, за три дні встигли скуштувати місцевої кухні, сирів та, звісно ж, вина. Закарпаття – смачний регіон, тож додому туристи накупували чимало гостинців.

Марія Заболотна має за плечима не одну проведену екскурсію, тому для неї новими виявилися організаційні моменти: «Я вже рік проводжу екскурсії, і маршрут був для мене знайомим, додатково вчитися довелося мало. Сама організація подорожі зайняла не так багато часу – складнішим виявилося зібрати всіх докупи й реалізувати прохання кожного. Самостійно було б дуже важко, тому допомога й підтримка Дмитра виявилася незамінною. Тепер аналізую нашу роботу й працюю над помилками, але головне, що наші туристи залишилися вдоволені».

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.