Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На факультеті туризму та міжнародних комунікацій підбили підсумки міжнародних стажувань ’2023

Наступного року в студентів буде можливість набиратися професійного досвіду в Туреччині, Греції, Болгарії, Словаччині, Австрії та на Кіпрі

0 268

На факультеті туризму та міжнародних комунікацій підбили підсумки міжнародних стажувань ’2023

10 листопада студенти й викладачі факультету туризму та МК разом зі стейкхолдерами зібралися в малому залі ректорату УжНУ для підбиття підсумків міжнародних стажувань літнього сезону літо 2023 року.
Руслана Жовтані
Руслана Жовтані

Як зауважила модераторка зустрічі завідувачка кафедри міжнародних комунікацій Руслана Жовтані, такої нагоди не було впродовж останніх кількох років. «Сьогодні ми тут, щоб розповісти про міжнародну діяльність нашого факультету, поділитися практичним досвідом й успіхами, знаннями й навичками, які наші студенти здобувають на базах партнерів: стейкхолдерів і туроператов різних країн».

Розпочали зустріч з перегляду серії привітань від закордонних партнерів  з 10-ю річницею факультету, яку відзначали у травні.

Оксана Свєженцева
Оксана Свєженцева

Відтак слово надали начальниці відділу міжнародних зв’язків УжНУ Оксані Свєженцевій: «Міжнародні стажування – це майбутнє! Особливо для вашого фахового зростання у сфері туризму, готельної та ресторанної справ. Ми постійно працюємо над тим, щоб у вас були такі можливості, щоб ви ставали успішнішими й конкурентноспроможними».

Далі студентів з успішним проходженням стажувань привітала деканеса факультету Наталія Габчак: «Кожен рік ми з професорсько-викладацьким складом робимо все, щоб вам було комфортно на нашому факультеті. Саме міжнародні практики є тим важливим компонентом, який дає вам змогу розкрити себе повністю. Зазвичай наші студенти після стажувань повертаються абсолютно іншими особистостями, набагато мудрішими та щасливішими». Також пані деканеса наголосила на важливості вивчення іноземних мов, адже це 80% професійного успіху.

На факультеті туризму та міжнародних комунікацій підбили підсумки міжнародних стажувань ’2023

Руслана Жовтані вручає подяку Наталії Габчак
Руслана Жовтані вручає подяку Наталії Габчак

Від імені міжнародного партнера «Travel Study Work» Наталії Габчак вручили подяку за плідну співпрацю, професіоналізм, постійну підтримку у розвитку компанії та допомогу в організації міжнародних студентських практик.

Ганна Машіка 
Ганна Машіка

Завідувачка кафедри туризму Ганна Машіка підкреслила, що практична складова освітньої програми факультету постійно зростає, щоб готувати студентів до реалій ринку праці: «Щороку ми збільшуємо прикладну частину, що робить з вас тих фахівців, які сьогодні потрібні на ринку праці. Ця індивідуальна освітня траєкторія відкриває перед вами світ подорожей, відпочинку та навчання. Повертаючись з практик, ви ділитеся з нами здобутим досвідом, і ми разом коригуємо програму, щоб навчання ставало ще якіснішим. Ми разом працюємо на ваше світле, мирне та переможне майбутнє».

Роман Корсак
Роман Корсак

Завершив офіційну частину завідувач кафедри туристичної інфраструктури та готельно-ресторанного господарства Роман Корсак. Він подякував стейкголдерам за надані можливості, а також відзначив важливість міжнародних практик для студентів регіону, що межує з чотирма країнами Європейського Союзу.

Відтак перейшли до презентацій студентських стажувань. Молодь розповідала про свій досвід, роботу та відпочинок, відкриття, труднощі, нові знайомства.

Розпочали з Туреччини. Мирослава Якима та Ірина Ільюшонок, ділилися враженнями від співпраці з туроператором «Join UP». Зокрема, Мирослава стала однією з найкращих учасниць літнього стажування й отримала лист-рекомендацію від компанії «Summer Tour». Також у цій країні проходила практику Антоніна Стойка, яка впродовж сезону змогла попрацювати аж у 4 готелях.

Мар'яна Готра
Мар’яна Готра

Нагороджувала студенток сертифікатами про проходження практики директорка управління туризму та курортів Закарпатської ОВА Мар’яна Готра. «Ми радіємо, що ваш факультет організовує вам такі стажування, де ви можете набути досвід і знання. Своєю чергою, сподіваємося, що цей досвід застосуєте у внутрішньому туризмі. Тож навчайтеся і розвивайтеся. Чекаємо на вас після завершення війни», – мовила пані Мар’яна.

Про стажування в Болгарії розповідали Олександра Сенич, Валерія Вергун, що проходили його у місті Святий Влас, та Анна Ніколаєва – була у Сонячному Березі.

Віктор Опаленик
Віктор Опаленик

Стажерам цього напрямку сертифікати вручав Віктор Опаленик, колишній випускник факультету, гід містом Ужгородом і туристичний радник. «Жоден університет світу не підготує вас до реалій нашої роботи, але він може дати хорошу базу. Все інше – досвід, який ви маєте здобути самі. Реєструйтеся на всі можливі стажування, на ті, де страшно, і ті, в яких ви впевненні. Але віддавайте перевагу тим, що лякають, адже саме вони дають неоціненний досвід», – закликав пан Віктор.

Аліса Смирна вручає сертифікат Богдані Петканич
Аліса Смирна вручає сертифікат Богдані Петканич

Вперше у студентів факультету туризму та міжнародних комунікацій з’явилася можливість стажуватися на Кіпрі. Скористалася нею й ділилася враженнями Богдана Петканич. Після чого Вікторія Шутяк розповідала про своє стажування в Словаччині.

Нагородила дівчат гідеса Аліса Смирна: «Пам’ятайте, що світ величезний і він належить нам. Я б хотіла, щоб ви везли Україну у світ, а світ ввозили в Україну. Але тільки найкращий досвід, гірший залишайте там. Бажаю вам автентичного, глибокого й сенсовного туризму».

Також сертифікати отримали студенти, які проходили стажування протягом кількох минулих років. Деякі з них не змогли бути присутніми, адже вже працюють за фахом в  Україні і за кордоном.

Наприкінці зустрічі були анонсовані плани на сезон стажувань ’2024. Факультет продовжує співпрацю з міжнародними партнерами «Travel Study Work», «Join UP», «TEZ Tour», «Odeon tours», ASA, «Summer Tour», а також низкою готелів. Щодо країн, то наступного року в студентів буде можливість стажуватися у Туреччині, Греції, Болгарії, Словаччині, Австрії та на Кіпрі.

Анастасія Лабик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.