Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Біологи УжНУ продовжують реалізацію екологічного проєкту у співпраці з Кошицьким університетом ім. П.Й. Шафарика

Крім оцінки й наукового аналізу результатів, вчені двох країн прагнуть імплементації методик і результатів в освітній простір для усвідомленого формування екологічного світогляду, обмінюються досвідом і складають плани дальших спільних досліджень

0 387
Нещодавно відбулася чергова експедиція в рамках проєкту «Навколишнє середовище для майбутнього через наукову освіту», який УжНУ реалізує у співпраці Кошицьким університетом ім. П.Й. Шафарика. Цього разу йшлося про дзеркальні дослідження водних екосистем на території Словаччини.

Спільна українсько-словацька група експертів-науковців (Я. Гасинець, М. Кривцова, І. Слепакова, М. Колесарова, П. Луптачик) вивчала локалітети та брала проби на моніторингових ділянках. Дослідження включають швидку оцінку показників води за допомогою закупленого портативного обладнання та наступного дослідження проб у лабораторіях. Проєкт передбачає не тільки оцінку й науковий аналіз результатів, а й інтеграцію методик і результатів в освітній простір для усвідомленого формування екологічного світогляду, обмін досвідом та плани спільних досліджень.

Інформація про проєкт – за покликанням.

За інформацією біологічного факультету УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.