Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Могли відмовитися закінчувати навчання в умовах війни, але не зробили цього: випускники військової кафедри УжНУ отримали офіцерські погони

До надання звання офіцера запасу цьогоріч атестовано 97 випускників і випускниць

1 140
Щороку складання присяги на вірність українському народові влітку і вручення перших офіцерських погонів восени для випускників кафедри військової підготовки УжНУ особливі, а цьогоріч — і поготів. Медіацентр став свідком цьогорічних урочистостей.

– Головна особливість цьогорічного випуску полягає в тому, що молодь завершувала навчання в умовах воєнного стану, — акцентує завідувач кафедри військової підготовки Василь Олійник. — Ці хлопці й дівчата не злякалися російського супостата, а пішли закінчувати кафедру. З кожним ми проводили індивідуальну бесіду щодо того, чи впевнені вони у своєму бажанні закінчити кафедру й скласти військову присягу. І вони вирішили йти до кінця. Всі ці випускники дуже патріотично налаштовані. У наказі про вручення було 97 випускників і випускниць, яких ми атестували до надання звання офіцера запасу. Із них 15 уже висловили бажання стати до лав ЗСУ. Також є такі, що хочуть продовжити працювати у Службі безпеки України. Є й ті, хто перебуває у зоні бойових дій, — вони стали до лав захисників від початку повномасштабного вторгнення, тому складатимуть іспити й дістануть звання вже після повернення додому.

 

Нині на кафедрі військової підготовки триває додаткова вступна сесія для навчання за програмою підготовки офіцерів запасу. Деталі – тут.

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.