Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Посада, що зобов’язує бути активним у всьому

Інтерв’ю з громадським деканом юрфаку Володимиром Русінкою

0 140
Володимир Русінка

Володимир Русінка
Чи складно бути громадським деканом? Які його обов’язки? Чи має привілеї у викладачів? Про це – у розмові з громадським деканом юридичного факультету, студентом 5-го курсу Володимиром Русінкою, який уже другий рік поспіль несе цю нелегку ношу.
  • Володю, яким ти був у школі?

– Яким? Та таким самим громадським активістом, завжди брав участь у всіляких заходах, вчився на 4-5.

  • Що найбільше подобається у теперішній роботі?

– Подобається, що можу практикуватися в захисті інтересів студентів при поселенні в гуртожиток, переведенні з контрактної форми навчання на бюджетну, захищаю їх, коли відраховують.

  • А що не подобається?

– Не подобається те, що моя «робота» забирає багато вільного часу.

  • Які можливості у студентської громади загалом і в тебе зокрема?

– Можливостей маса! Ми призначаємо стипендії, організовуємо святкування Дня юриста, влаштовуємо наукові, спортивні, культурні заходи, погоджуємо на посаді заступника декана в роботі зі студентами (згідно із Законом України «Про вищу освіту»), ведемо консультативну діяльність для студентів менших курсів, беремо участь у міжнародних програмах. До прикладу, двоє наших студентів стали учасниками проекту «Юридична стипендія доктора Сас Пала». Нині вони проходять практику в Будапешті!

  • Чи маєш якісь привілеї? Часто «пробачають» викладачі?

– Викладачі ставляться до моєї роботи з розумінням. Такого поняття, як «пробачають», нема, але якщо з певних причин не можу відвідати заняття, то вони йдуть назустріч і призначають відпрацювання в зручний для обох сторін час.

  • Деканом громади бути «круто»?

– Сказати, що це круто, я не можу, але це престижна посада, яка допомагає в майбутньому. Сприяння полягає в тому, що під час влаштування на роботу звертають увагу на активність людини, її працездатність. А ця посада зобов’язує тебе бути активним у всьому.

Марія Чаварга
,
студентка відділення журналістики,
фото авторки
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.