Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Голова студентського наукового товариства біофаку – про плани на майбутнє та вільний час, якого так мало

Хай кожен знайде справу свого життя, відчує себе в ній і натхненно йде до мети – бажає Надія Микулець читачам Медіацентру напередодні Нового року

0 720
Голова студентського наукового товариства біофаку – про плани на майбутнє та вільний час, якого так мало
Надія Микулець
Цьогоріч на біофаку обнова – головою студентського наукового товариства підрозділу стала активна і скромна четвертокурсниця Надія Микулець. Напередодні свят журналісти Медіацентру УжНУ поспілкувалися з дівчиною й вивідали, як вона планує врізноманітнити наукове життя майбутніх біологів та чим займається у вільний від університетських справ час.
  • Надю, на посаді голови студентського наукового товариства ти вже, мабуть, освоїлася. А що тебе, власне, привело на цей пост?

– Якщо чесно, я не знала, які конкретно завдання переді мною постануть і що треба робити для їх вирішення, а от факультетський колектив, очевидно, вбачав у моїй особі гідного очільника СНТ. На додачу до всього, це неабияка відповідальність. І хоч її я не боюся, хочеться виправдати покладені на мене сподівання. Раніше я брала активну участь у житті факультету, але в ролі виконавця – виступала на студентських заходах із діодним і фаєр-шоу. Роблю висновок, що виконавцем я виявилася хорошим, адже у 2014-му навіть була номінантом на титул «Кращий студент Закарпаття» і врешті розділила з одним із учасників 2-е місце. Оскільки навчаюся добре і щиро цікавлюся наукою, мою кандидатуру запропонували на посаду голови студентського наукового товариства.

  • Чого, на твою думку, не вистачає вашому факультету такого, що тобі до снаги виправити?
Голова студентського наукового товариства біофаку – про плани на майбутнє та вільний час, якого так мало
Після виборів голови СНТ

– На біологічному досить велике навантаження, і це не дивно: біологія – штука складна, з нею пов’язані новітні технології у медицині, сільському господарстві, фармацевтиці, виготовленні біонічних протезів тощо. Наука про живе не стоїть на місці – вона динамічна. Оскільки за посадою я тепер «великий науковець» (сміється. – Авт.), а за життєвим призначенням – творча особистість, вважаю, що факультету не вистачає студентських конференцій, брейн-рингів, цікавих наукових гуртків з інтерактивними вправами, що допоможуть готуватися до іспитів. Усе задля того, аби студенти могли підняти свій рівень ерудиції, засвоїти нові методи, технології, бути в курсі сучасних відкриттів. Загалом прагну ініціювати щось цікаве й оригінальне на базі біофаку. Але це поки в планах: працюю над тим, щоб розробити програму та й загалом виробити вектор дій.

  • Біофак має гарні студентські звичаї. Можливо, відтепер підрозділ матиме й наукові традиції?
Голова студентського наукового товариства біофаку – про плани на майбутнє та вільний час, якого так мало
Презентація біофаку у рамках відзначення Дня Ужгорода

– Справді, на факультеті відбувається маса розважальних заходів для студентів – День першокурсника та міс факультету, День біолога, Боґрач-party й багато іншого. Хочу зробити щось подібне, але пов’язане з наукою – нехай це стане доброю традицією. Можливо, це прозвучить по-дитячому наївно, але я вважаю, що вчитися може бути весело й дуже цікаво – таку ж думку я б хотіла почути від студентів після виконання моєї роботи. Що конкретно планую? Поки сюрприз! 😉

  • Чи охоче студенти вашого факультету долучаються до громадської роботи? Багато людей бажає допомагати?

– Звичайно, є волонтери, хоч і не багато (це я про допомогу в організації заходів). Але колектив у нас дуже дружний – підтримуємо одне одного, допомагаємо в разі потреби. На біофаку ти точно не лишишся на самоті і купою проблем, бо наш факультет – це міцна родина! Ось, до речі, якраз відзняли з колегами-біологами відеовітання до свят.

  • Кажеш, що біофак – це дружна родина. А що тебе в цю родину привело? Що спонукало обрати біологію в УжНУ?
Голова студентського наукового товариства біофаку – про плани на майбутнє та вільний час, якого так мало
Надія Микулець

– Зізнаюся, біологія трапилася в моєму житті дещо випадково. Я хотіла їхати на навчання до Львова, щоб стати ветеринаром, але з певних особистих причин податися туди не змогла. Так і вступила на біологію в УжНУ – і зовсім про це не жалкую! До того ж тут є кафедра зоології, яка на чолі з ініціативним і амбіційним завідувачем Федором Куртяком не стоїть на місці й постійно розвивається. Інші кафедри, звісно, теж ідуть уперед, проте мене, як затятого любителя тварин, цікавить саме ця галузь.

  • А у вільний час чим займаєшся?

– Вільного часу, напевно, як і у всіх, мало. Якщо я не на навчанні чи не задіяна у репетиціях або виступах в цирковій арт-студії Dragonfly, займаюся звичайними справами: читаю художню літературу, граю на гітарі, гуляю з друзями або собакою. На канікулах, коли немає ні навчання, ні роботи, а є температура і домашній режим – граю в RPG-ігри (тільки тссс… 😀 ).

  • Напередодні свят що побажаєш нашим читачам?

– Нехай кожен читач Медіацентру знайде справу свого життя. І не важливо – наука це чи мистецтво, бізнес чи перукарська справа. Головне, щоб у цій справі ви на повну відчули себе й натхненно йшли до мети. Ну, і, звичайно, теплого оточення рідних, коханих та друзів, адже без їхньої підтримки навіть найцікавіша справа здасться прісною.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.