Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Інна Магас: «У літературі хочу сама творити свою історію»

У найближчих планах авторки – написати продовження книги «Промов своє ім’я», а на майбутнє, років через двадцять, – стати всесвітньовідомою авторкою бестселера

0 178
Інна Магас
Інна Магас
Цій тендітній дівчині лише 20, а вона вже авторка трьох книжок. Другокурсниця медфаку УжНУ Інна Магас у межах акції «Письменник за прилавком» презентувала свою новинку – пригодницьку історію «Промов своє ім’я».

Як розповідає авторка, ця книжка про дівчинку підліткового віку, яка потрапляє в неймовірні пригоди; про друзів, стосунки; таланти, адже кожен з нас чимось обдарований; і про те, що навіть найнесподіваніше вміння може стати у пригоді.

Оскільки книга умовно розрахована на підлітків, то Інна, яка сама малює й художньо оформляє свої видання, зробила її з «фішками»: «По-перше, книга видана у формі скетчбука, бо головна героїня любить малювати, як і я. По-друге, є тут і газетні вирізки про реальні події, які пов’язані з історією у книжці; можливість самому створити закладку і список героїв, якщо когось забудете. А найцікавіше: читач може написати листа на вказану електронну скриньку будь-кому з героїв і, можливо, отримає відповідь ?». Письменниця каже: книга насправді буде цікавою для читачів різних вікових груп – перевірено на практиці.

Інна почала писати з 13 років. Розповідає, що хист до слова має спадковий: вірші писав її прадід, дід і мама. Правда, видавався лише прадід. Тож сім’я підтримує літературну діяльність. Ба більше, батьки і молодший брат є найпершими читачами написаного дівчиною, конструктивними критиками. «Для мене оцінка близьких є дуже важливою. Рада, що маю від них безумовну підтримку. Друзям, однокурсникам теж подобається моя творчість. Взагалі, раніше болісно реагувала на критику інших людей, а тепер розумію, що брати до уваги варто лише конструктивні зауваження. Тож прислухаюся, коли бачу/відчуваю, що людина має рацію».

Інна Магас: «У літературі хочу сама творити свою історію»Письменниця каже, намагається читати якнайбільше, щоб побачити різні стилі, як мислить той чи той автор. «Мені дуже подобається творчість Наталії Щерби, яка надихнула мене почати писати, Персі Джексона, Керстін Гір, Агати Крісті… Проте я ні на кого не рівняюся, хочу сама творити свою історію».

У найближчих планах авторки – написати продовження книги «Промов своє ім’я». А на майбутнє, років через двадцять, – стати всесвітньовідомою авторкою бестселера. Пригодницький роман це буде чи серйозний психологічний, детективний – ще не знає, але точно впевнена, що писатиме, бо літературна творчість їй дуже до душі. «Мені подобається виражати себе, свої думки, ставлення до якихось речей через слово. Хочу, щоб мої книги надихали людей творити добро, займатися творчістю, пізнавати себе, піднімали настрій і відвертати увагу від буденності». Додає, що медицину теж дуже любить, тому обрати щось одне не може: хоча буває часом складно, але вдається поєднувати.

Крім презентованого видання, охочі могли придбати минулорічну повість «Що у мені звичайного?», а також новорічні іграшки, листівки, магнітики для книжки і картинки, які Інна робить власноруч.

Галина Кришінець
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.