Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Математики УжНУ профорієнтують у школах області

Декан матфаку Михайло Повідайчик провів відкритий урок для старшокласників

0 780
Математики УжНУ профорієнтують у школах області
Математики УжНУ профорієнтують у школах області
Цього року математичний факультет мав позитивні підсумки вступної кампанії. Важлива роль у цьому – успішні тогорічні профорієнтаційні заходи у школах району та області. Про досвід не забули і вже з перших днів навчання навідалися до школярів Берегова.

Математики УжНУ профорієнтують у школах області

Михайло Повідайчик

Керівництво шкіл уболіває про те, яким буде дальший шлях їхніх вихованців, тож часу не гають і самі запрошують до себе представників нашого університету.

Днями декан математичного факультету Михайло Повідайчик з профорієнтаційною метою навідався до Берегівської гімназії. Окрім того, що учні дізналися про особливості навчання у виші в принципі та на математичному факультеті зокрема, Михайло Михайлович ще й відкритий урок на тему «Графіки функцій та їхнє застосування при розв’язуванні задач із параметрами» провів для старшокласників.

Відтак декан матфаку зустрівся з колективом гімназії, учнями та їхніми батьками. Для випускників таке спілкування актуальне, бо ж час визначатися, куди й на який факультет вступати й відповідно які предмети обирати на ЗНО, не за горами. Гімназисти дізналися про особливості вступної кампанії 2016-го, а також про спеціальності, на які провадитимуть набір у 2017-му. Тепер абітурієнти зможуть обрати для себе математику, прикладну математику, середню освіту (математика), статистику та системний аналіз.

Математики УжНУ профорієнтують у школах області

Михайло Михайлович добре усвідомлює не лише користь профорієнтаційної роботи для факультету, а й те, наскільки ця інформація тепер потрібна випускникам. Матфак має чимало своїх переваг, тож пан декан зауважує: «Студенти-математики мають змогу навчатися за кордоном у рамках академічної мобільності. Також у навчальному процесі на нашому факультеті широко застосовується сучасна комп’ютерна техніка, а випускники мають змогу працювати вчителями математики та інформатики, програмістами, системними адміністраторами тощо. Після завершення бакалаврських програм можна продовжувати навчання в магістратурі, аспірантурі й докторантурі, тому обирати математику не лише перспективно, а й престижно».

Насамкінець Михайло Михайлович подякував директору гімназії Володимиру Кенийзу, який, власне, і запросив із візитом, а ще  висловив сподівання, що матиме нагоду зустрічатися із колективом Берегівської гімназії та інших шкіл області частіше.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.