Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Микола Гелетей: «Користуйтеся кожним моментом, який вам дарує цей світ»

Голова студентського профбюро біологічного факультету про ініціативи і перспективи

0 203
Микола Гелетей: «Користуйтеся кожним моментом, який вам дарує цей світ»

Микола Гелетей
Головою студентського профбюро біофаку нині є Микола Гелетей – активний, відповідальний, комунікабельний хлопець, компетентний у громадській роботі, готовий працювати для блага факультету і вишу. З дитинства мріяв стати біологом, вивчати проблеми генетики. Його мрія вже частково здійснилася: він уже бакалавр, наразі вступає до магістратури, проте генетиком так і не став, оскільки на другому курсі під час лабораторних занять із «Зоології хребетних» збагнув, що його покликання – саме зоологія.

Ще з першого курсу Микола розумів, що університет – це не тільки навчання, а й інші можливості, які кардинально можуть змінити його життя й світогляд, допомогти знайти себе, більш повно реалізуватися. З огляду на це ще відтоді почав активно займатися громадською діяльністю: брати участь в організації дозвілля студентів, вечорів відпочинку, допомагати в організації студентських конференцій, круглих столів тощо. Завдяки цьому вже на другому курсі був обраний головою профбюро.

Нині Микола є незаперечним лідером студентів біофаку. Проте лідерство та авторитет серед студентів – далеко не весь список позитивних якостей, притаманних йому. Гадаю, що кожен студент, викладач чи працівник факультету, співпрацюючи з очільником студентського профбюро, помітив, з якою легкістю та щирістю він виконує свої обов’язки. А ті, хто з деяких причин ще не мав такої нагоди, – повірте, це – не пусті балачки чи водоспад лестощів. Як то кажуть, «не словом, а ділом». «Якщо така робота – тягар, то він – однозначно приємний, – каже Микола, – адже реалізація його полягає у співпраці із студентами, у взаємодопомозі, підтримці».

Нині студентське профбюро біологічного факультету об’єднує на громадських засадах більше 600 студентів та аспірантів. Ця спільнота надає студентам матеріальну допомогу, організовує оздоровлення та санаторно-курортне лікування, регулярно допомагає організовувати та проводити культурно-масові та спортивні заходи у виші. Щодо останнього, то спільно з керівництвом факультету члени профбюро були ініціаторами започаткування таких заходів, як «Біобоґрач», «Посади дерево» та ін. І, звісно ж, вони завжди активно долучаються до проведення Вечора першокурсника, в рамках якого вже стало традиційним обрання Міс біологічного факультету.

Крім того, профбюро факультету активно допомагає деканату при поселенні студентів-біологів до гуртожитку, представляє інтереси студентського колективу у Вченій раді факультету та ін. А цього ще й допомагає приймальній комісії.

Микола Гелетей дотримується такого життєвого принципу: «Йдіть своїм шляхом, не слухайте всіх, формуйте свій ідеал. Користуйтесь кожним моментом, який вам дарує цей світ». Можливо, саме завдяки йому хлопцеві і вдалося багато чого досягти.

Діана Булак,
студентка відділення журналістики
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.