Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Факультет історії та міжнародних відносин визначив своїх Геродота та Кліо

Цьогорічним «Батьком історії» у підрозділі став асистент кафедри історії України Павло Худіш, а його музою – доцент цієї ж кафедри Наталія Радченко

0 474
Улюблене свято всіх істориків – День Геродота – відзначили 24 квітня на факультеті історії та міжнародних відносин у рамках Тижня факультету. Захід, який традиційно відбувався у нічному клубі «Фантом», цьогоріч перенесли в «Eila Dance Club».

Факультет історії та міжнародних відносин визначив своїх Геродота та Кліо

Факультет історії та міжнародних відносин визначив своїх Геродота та Кліо
Іван Вовканич

Цього вечора настрій присутнім створював ведучий Василь Карпов. Він запропонував почати дійство зі студентського гімну «Gaudeamus» і перевірити, хто ж у залі знає не лише перший, а й другий куплет пісні.

Привітати своїх вихованців прийшов декан підрозділу Іван Вовканич, котрий зауважив, що такі зустрічі лише сприяють взаєморозумінню, комунікації між студентами. Тож побажав розважитися «з гарячим серцем і холодним розумом».

Факультет історії та міжнародних відносин визначив своїх Геродота та Кліо
Надія Керецман

До вітань долучилася й «мама» всіх студентів цього факультету – Надія Керецман, котра додала, що склад присутніх у цей день не випадковий: у залі зібралися ті, хто справді щиро любить свою роботу, свій колектив, своїх студентів і викладачів. Відтак Надія Павлівна вручила грамоти студентам-активістам.

Факультет історії та міжнародних відносин визначив своїх Геродота та Кліо
Ігор Прохненко

День Геродота в істориків ніколи не починався без улюбленої «переклички», адже якщо на парах присутніх потрібно перевіряти, то на таких заходах – і поготів!☺ За звичаєм, цю почесну місію виконував доцент кафедри історії Стародавнього світу і середніх віків Ігор Прохненко, однак доки він (як сам зізнався трохи пізніше) блукав містом у пошуках місця проведення заходу, дізнаватися, студенти яких курсів і викладачі яких кафедр є наймасовішими гостями вечора, взявся Василь Карпов.

Факультет історії та міжнародних відносин визначив своїх Геродота та КліоКоли ж Ігор Анатолійович дістався місця призначення, то був змушений сказати кілька слів для молоді, адже саме він з першого курсу прищеплює студентам любов до історії на археологічній практиці, після якої в них залишаються враження на все життя. Зауважив, що День Геродота – це можливість побачитися з тими студентами, котрі не з’являються на парах☺. Але передусім це свято для спудеїв, а щодо розкопок та поїздок (як по Україні, так і за її межами), – все буде, якщо буде потрібна підтримка.

Факультет історії та міжнародних відносин визначив своїх Геродота та КліоПротягом заходу присутніх розважали команди КВН «Дробовик Бітбоксер» та «Свідки Геродота», котрі не скупилися на історичні жарти, тим самим перевіряючи обізнаність аудиторії. Звучали й вокальні композиції від Мар’яни Хованець та Вікторії Булеци, а Дім історичного танцю «Тартан» провів не лише запальний виступ, а й майстер-клас із середньовічних танців для всіх охочих.

Факультет історії та міжнародних відносин визначив своїх Геродота та КліоФакультет історії та міжнародних відносин визначив своїх Геродота та Кліо

Факультет історії та міжнародних відносин визначив своїх Геродота та Кліо
Геродот факультету історії та МВ’ 2018

Активісти факультету спеціально до свята підготували «майже документальний фільм» про загадкову історію з керамікою під назвою «Розкопана історія», а також опитування серед викладачів і студентів.

Під час дійства можна було виграти квитки на фестиваль «Срібний Татош», що відбувається щорічно у замку Сент-Міклош (Чинадійово). Для цього потрібно було всього-на-всього виконати ряд завдань ведучого: принести чоловічий ремінь чи то жіночу туфельку, окуляри викладача, зробити селфі з барменом і т. д.

Але основною інтригою все ж залишалося обрання Геродота-2018 і вперше – його музи Кліо. За результатами анонімного опитування за ці титули змагалося по троє жінок та чоловіків. Потрібно було дати правильні або ж просто дотепні відповіді на запитання, й зал оплесками вирішував, кому присудити головні звання. Таким чином, Геродотом цього року став асистент кафедри історії України Павло Худіш, а його музою – доцент цієї ж кафедри Наталія Радченко.

Переможців традиційно нагородили лавровими вінками. Продовжилося свято запальною дискотекою.

Катерина Хижняк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.