Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Як студенти факультету туризму та МК Європою подорожували

Разом із викладачами молодь ознайомилася з неперевершеним Будапештом та величним Віднем

0 281
Вихідні – цезавжди радість для студентів. А вихідні подорожі, – це радість подвійна! Особливо для студентів факультету туризму та МК. Адже подорожі – це їхня стихія.
Як студенти факультету туризму та МК Європою подорожували
Вирушаємо в дорогу!

Минулий вікенд студенти-туризмознавці разом із викладачами мандрували Європою. Їх приязно зустрів неперевершений Будапешт та величний Відень.

Як студенти факультету туризму та МК Європою подорожували
У Будапешті

Столиця Угорщини ‒ неймовірне місто з чарівними зеленими парками і скверами, термальними купальнями, музеями та галереями. Недарма його називають «Маленьким Парижем у центральній Європі» або «перлиною Дунаю». У 1987 році Будапешт був внесений до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО за культурне та архітектурне значення будівель на березі Дунаю.

Студенти ознайомилися з Королівським палацом, Національною бібліотекою, Національною галерею, Музеєм історії Будапешта, Рибацьким бастіоном з неперевершеним краєвидом на місто, собором Матяша, а також із величною спорудою парламенту країни, що був збудований 1906 року відомим архітектором Угорщини ‒ Імре Штейндлем.

Здавалося, нічого красивішого за архітектуру столиці Угорщини неможливо уявити. Але наступного дня на студентів чекав фантастичний Відень – музей просто неба!

Як студенти факультету туризму та МК Європою подорожували
У Відні
Як студенти факультету туризму та МК Європою подорожували
Біля Віденської опери

У Відні все наповнене імператорським духом. Впродовж багатьох століть він був містом-резиденцією Габсбургів і відповідно столицею Священної Римської імперії, перетворившись на культурний і політичний центр Європи. Тут жили і працювали видатні композитори Вольфганг Амадей Моцарт, Людвіг Ван Бетховен, Франц Петер Шуберт, Йоганн Штраус, письменник Стефан Цвейг, фізик Ервін Шредінгер, натураліст Грегор Йоганн Мендель.

Важко осягнути всю велич австрійської столиці. Тому туризмознавці ознайомилися лише з її часточкою: Парламентом Австрії, Австрійською національною бібліотекою, Імператорською усипальницею, Собором Святого Стефана, Карлскірхе, Віденською державною оперою, Академією образотворчих мистецтв, Історичним музеєм Відня, Чумною колоною тощо.

Окрім естетичної насолоди та моря вражень, студенти здобули чималий багаж знань і практичних навичок, які обов’язково стануть у пригоді в майбутній професійній діяльності. Вони пізнали тонкощі організації автобусного туру, особливості роботи керівника екскурсійної групи, методичних прийомів під час проведення екскурсії, а також візуалізували набуті на парах теоретичні знання про туристичний потенціал та історико-культурну спадщину країн Європи.

Як студенти факультету туризму та МК Європою подорожували
Яна Марич

Ділиться враженнями студентка І курсу спеціальності «Туризм» Яна Марич: «Поїздка була надзвичайною! Ми закохалися у Відень та Будепашт і, безперечно, 2 дні ‒ це дуже мало, аби повністю оцінити всю красу й велич цих міст. Я мала можливість розділити ці чудові моменти зі своїми друзями, що зробило наші вихідні меґавеселими та позитивними. Ми дуже вдячні декану факультету й усім викладачам, завдяки яким ця поїздка стала можливою, дякуємо за турботу під час поїздки й за те, що подарували нам незабутні емоції!»

Як студенти факультету туризму та МК Європою подорожували
Софія Павлусь

«Це був мій перший досвід перебування за кордоном. І, правду сказати, цю мандрівку я ніколи не забуду. Будапешт вразив мене своєю величністю та ритмом життя. Екскурсії, які нам довелося відвідати, були цікавими й пізнавальними. А це неабияк важливо, адже ми – майбутні туризмознавці. Повною емоцій виявилася поїздка до торговельного центру «Campona», де ми побували у океанаріумі-тропікаріумі. Там змогли поринути у світ джунглів і водяної безодні. Навіть доторкнулися до скатів, які були, на диво, дружелюбними.

Відень захопив своєю архітектурою та духом старовини, а люди запам’яталися добротою та ввічливістю. Коли ми загубилися, то вони радо показали нам правильний шлях.

Уся наша група залишилася задоволеною цим вікендом, і ми пообіцяли собі, що неодмінно ще відвідаємо ці країни, адже по собі вони залишили багато невідомого», ‒ поділилася враженнями студентка І курсу спеціальності «Туризм» Софія Павлусь.

За інформацією заступника декана факультету туризму та МК
з виховної роботи Надії Чир
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.