Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На факультеті туризму та МК вчаться розважати… розважаючись

На нетрадиційних заняттях Богдани Носи молодь показує свої вміння зі створення мехенді (малюнки хною на тілі), малювання портретів, гри на гітарі, виготовлення квітів із гофрованого паперу і багато іншого

0 321

На факультеті туризму та МК вчаться розважати… розважаючись

Як надавати туристам якісні послуги, коли не пробуєш їх сам? А коли мова йде про організацію анімаційної діяльності, що робити – доводиться поєднувати приємне з корисним. Незвичайні заняття, що поєднують у собі навчання й розваги, для студентів проводить старший викладач кафедри туристичної інфраструктури та сервісу Богдана Носа.

На факультеті туризму та МК вчаться розважати… розважаючисьОдне із таких відбулося днями –  третьокурсники підбивали підсумки вивченого за семестр із організації анімаційної діяльності. Завдання полягало в тому, аби розповісти й по можливості продемонструвати свої захоплення.

На факультеті туризму та МК вчаться розважати… розважаючись «Упродовж семестру ми вивчали уподобання людей, їхні захоплення, адже це впливає на те, яке дозвілля вони обирають, – розповідає Богдана Носа. – Я запропонувала студентам розповісти про свої захоплення та вміння, щоб на прикладі групи ми побачили, наскільки різними є люди та їхні інтереси».

Експеримент видався цікавим: молодь показала свої вміння зі створення мехенді (малюнки хною на тілі), малювання портретів, гри на гітарі, виготовлення квітів із гофрованого паперу тощо. Знайшлися й такі, що понад усе полюбляють читати, тож поділилися своїми літературними вподобаннями.

На факультеті туризму та МК вчаться розважати… розважаючисьЦікаво, що спочатку не всі студенти наважилися розповісти про свої захоплення, однак до кінця заняття чи не кожен поділився: танцюю, граю в футбол/баскетбол, захоплююся нумізматикою, збираю військові макети…

«Немає універсального виду дозвілля, який би підійшов кожному, і це доводить наше заняття. Тому ми, як туризмознавці, маємо розробляти таку анімацію, яка буде цікавою широкій групі осіб, враховувати, що кому до вподоби», – пояснює пані Богдана.

На факультеті туризму та МК вчаться розважати… розважаючись Студентам такі пари до душі, адже щоразу дізнаються нове і проводять час цікаво та весело. Так, приміром, протягом семестру в рамках навчального предмету молодь формувала ігротеку аніматора з різними видами ігор – рухливими, рольовими, інтелектуальними та іншими. А ще – відвідували мотузковий парк, аби дослідити види активного дозвілля в Ужгороді. Одне слово, кому таке не сподобається? ☺

– Це той момент, коли, крім предмета навчання, я даю можливість їм розкритися, проявити креатив – і віддача надзвичайно приємна: студенти активно відвідують заняття, добре сприймають матеріал і розкривають власний потенціал, – стверджує Богдана Носа.

Користь від цих занять уже через кілька років зможемо перевірити на власному досвіді – коли студенти самостійно розроблятимуть анімацію для Закарпаття чи інших областей України.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.