Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Названо кращі підручники та посібники науковців УжНУ за 2018 рік

Переможців обрано в трьох номінаціях: природничі науки, гуманітарні, електронні видання

0 200
На завершальній у році Вченій раді Ужгородського університету традиційно оприлюднюють результати конкурсу «Кращий підручник або навчальний посібник» за попередній рік.

Названо кращі підручники та посібники науковців УжНУ за 2018 рікПереможців обирали в трьох номінаціях: природничі науки, гуманітарні, електронні видання. Начальниця редакційно-видавничого відділу УжНУ Андріана Бродич повідомила результати.

У номінації «Природничі науки» перше місце здобув Ю. Жигуц, який подав одразу три видання: «Підіймально-транспортні машини і механізми», «Основи наукових досліджень в природничих та соціальних науках» (угорською та українською мовами). Друге місце – у навчальних посібників «Первинні вимірювальні перетворювачі фізичних величин» (автори Сусліков Л. М., Студеняк І. П.), «Фітосанітарна і ветеринарна безпека: теорія та практика» (Симочко В. В., Федоряк М. М., Жук А. В.) Третіми визнали видання «Низьковольтна імпульсна електроніка» (Шуаібов О. К., Шевера І. В., Малініна А. О., Малінін О. М.) та «Сучасні технології здоров’язбереження» (Мелега К. П).

За участь відзначили посібники «Протезування та ортезування у фізичній терапії» (Філак Я. Ф., Філак Ф. Г.), «Курсові роботи в системі підготовки фахівців за спеціальностями фізична культура і спорт, середня освіта (фізична культура)» (Товт В. А., Маріонда І. І.). Крім того, підручник В. П. Фекети «Фізіологія людини для лікарів», «Внутрішні хвороби» (серед авторів – Чопей І. В., Коваленко В. М., Харченко Н. В.)

Названо кращі підручники та посібники науковців УжНУ за 2018 рікПершість серед видань гуманітарного спрямування має навчальний посібник «Сучасне банківництво: теорія і практика» (Варцаба В. І., Заславська О. І.). Відзначили й навчально-методичний посібник «Взаємодія соціальних інститутів у вихованні дітей» Г. М. Розлуцької. За участь нагородили навчальний посібник «Українська мова як іноземна: професійне мовлення. Практичний курс для іноземних студентів медичних спеціальностей ВЗО» (укладач Лях Т. О.), навчально-методичне видання «Короткий термінологічний словник з основ педагогіки і полікультурної освіти (для вчителів шкіл з навчанням мовами нацменшин)» за редакцією І. В. Козубовської, Г. М. Розлуцької.

В номінації «Електронне видання» перемогу здобув електронний підручник «Тексти в презентаціях» (Нелюбов В. О., Баньоі В. Ф., Куруца О. С., Кляп М. М.)

Бажаємо науковцям плідної роботи в прийдешньому році!

Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.