Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Природничо-гуманітарний коледж УжНУ – один із лідерів передвищої освіти на Закарпатті

За останні 5 років кількість аспірантів та докторантів в нашому виші зросла майже удвічі – нині в Ужгородському університеті 570 аспірантів та 95 докторантів

0 192
19 грудня члени Вченої ради Ужгородського національного університету мали останнє в 2019 році засідання. Було заслухано звіт директора Природничо-гуманітарний коледж УжНУ, розглянули також питання про підсумкову атестацію аспірантів і докторантів та про результати набору в аспірантуру і докторантуру в 2019 році.
Звітує Володимир Росоха
Звітує Володимир Росоха

Природничо-гуманітарний коледж – важливий підрозділ Ужгородського національного університету. Кількість охочих здобувати освіту в ПГК на базі середньої освіти щороку зростає. Нині в коледжі навчається близько тисячі студентів: майже 900 – на денній формі, понад 100 – на заочній.

На грудневій Вченій раді про навчальну, наукову та виховну діяльність ПГК звітував директор Володимир Росоха.

Природничо-гуманітарний коледж УжНУ – один із лідерів передвищої освіти на Закарпатті

Петро Горват
Петро Горват

У Природничо-гуманітарному коледжі є такі напрями підготовки: «Будівництво та цивільна інженерія», «Геодезія та землеустрій», «Інженерія програмного забезпечення», «Облік і оподаткування», «Право», «Туризм», «Фінанси, банківська справа та страхування». Є школа молодого педагога, педагогічної майстерності для вчителів шкіл.

Успішно діють підготовчі курси для абітурієнтів із девізом «Повна шкільна програма – за короткий термін». Майже всі слухачі вступають до коледжу. Скажімо, у 2019 році 172 зі 173 слухачів стали студентами ПГК, а 2018-го – 119 зі 121. Для другокурсників є спеціальна підготовка до ДПА у формі ЗНО.

Маріанна Кайла
Маріанна Кайла

Викладачі й студенти коледжу – активні в науковій, громадській, спортивній діяльності. Загалом Природничо-гуманітарний коледж УжНУ – осередок фахової передвищої освіти. 95 % випускників продовжують здобувати вищу освіту в університеті.

Під час Ученої ради також виступив відповідальний секретар Приймальної комісії УжНУ Петро Горват із доповіддю про правила прийому в 2020 році, ішлося також про затвердження Положення про Приймальну комісію.

В.о. завідувача аспірантури Маріанна Кайла інформувала: за останні 5 років кількість аспірантів та докторантів в нашому ЗВО зросла майже удвічі. Нині в Ужгородському університеті 570 аспірантів та 95 докторантів.

Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.