Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Про проблеми національної безпеки України ужнівці дізнавалися від колишнього міністра оборони

Найбільші загрози для держави Анатолій Гриценко бачить у виконанні Мінських угод, незахищеність громадян у судах та масовій еміграції

0 91
18 квітня студенти факультету історії та МВ, юрфаку та факультету інформаційних технологій дискутували з колишнім міністром оборони України, доцентом кафедри політології Національного університету «Києво-Могилянська академія» Анатолієм Гриценком.
Про проблеми національної безпеки України ужнівці дізнавалися від колишнього міністра оборони
Анатолій Гриценко

Говорили про національну безпека України, для якої  пан Анатолій виокремив три найголовніші загрози.

Перша з них – виконання Мінських угод від вересня 2014 року та лютого 2015. «Майже ніхто, окрім вузького кола людей, які пов’язані з дипломатією, не читав цих угод. Водночас весь світ повторює мантру: «Мінські угоди потрібно виконати – їм нема альтернативи»», – звернувся пан Гриценко до присутніх.

На його думку, після виконання угод Україна як держава зникне з карти світу. Її буде поділено на чотири різні України: Крим, ДНР, ЛНР та інші території, які не є окупованими. Пан Гриценко стверджує, що план мирного врегулювання відносин «Україна-США-Росія-Європа» готовий, але нинішнє керівництво нашої держави його не підписуватиме.

Незахищеність у судах та еміграція – також великі загрози, про які говорив лектор.

«Негарантований захист прав, свобод і власності – це реалії нинішньої України. Люди почуваються незахищеними. Це означає, що фактично в нас немає держави. Люди не бачать перспективи країни, внаслідок чого її покидають. За рік виїжджають тисячі й тисячі громадян. Це окрема загроза національній безпеці, адже за кордон їдуть молоді, розумні, освічені люди, без яких розбудовувати Україну неможливо», – деталізував своє бачення пан Анатолій.

Про проблеми національної безпеки України ужнівці дізнавалися від колишнього міністра оборониУ 2009 році Анатолій Гриценко зареєстрував законопроект щодо покарання за недотримання закону, пов’язаного з корупцією у судах. Згідно з ним, за порушення закону суддю мають засуджувати до довічного ув’язнення з конфіскацією майна родини ув’язненого. Але Віктор Ющенко тоді ветував цей проект.

Також екс-міністр порадив керівництву України робити речі, результати яких будуть відчутними. Наприклад, замість того, щоб розповідати казки про зростання ВВП, зобов’язатися й проконтролювати створення 900 тисяч робочих місць, адже такі дії будуть усіма зафіксовані й відчутні.

Присутні мали можливість поставити Анатолію Гриценку запитання, на які гість дав відповіді.

На завершення політик звернувся до всіх зі словами: «Ходіть на вибори. Не передовіряйте комусь власне майбутнє й майбутнє країни!».

Діана Вишнева
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.