Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Математики УжНУ влаштували нагородження переможців Великоднього конкурсу та профорієнтаційний захід для школярів з Мукачівщини

0 219

Математики УжНУ влаштували нагородження переможців Великоднього конкурсу та профорієнтаційний захід для школярів з Мукачівщини

На факультеті математики та цифрових технологій нещодавно нагородили лауреатів конкурсу фото «Найкраща писанка», про який оголошували на офіційній сторінці ФМЦТ напередодні Великодня. Відзначення призами організували в холі головного корпусу Ужгородського університету.

Математики УжНУ влаштували нагородження переможців Великоднього конкурсу та профорієнтаційний захід для школярів з МукачівщиниПеремогла в конкурсі Тетяна Лошак, друге місце дісталося Марічці Писар, третю сходинку посіла Тетяна Косей. Також визначили переможницю за глядацькими симпатіями – нею стала Наталія Штефаньо.

Виокремили й очільницю управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради Аллу Чернобук, яку можна вважати незаперечною позаконкурсною фавориткою, адже спільно з колегами організувала святкову фотозону з величезними писанками для ужгородців і гостей міста. Її писанки прикрашають вулиці Ужгорода, викликаючи неабиякий інтерес туристів.

Бонусом для переможців конкурсу стала екскурсія, приурочена до Дня науки. А що математики УжНУ запросили в гості й школярів з Бистрицької гімназії  Мукачівського району, то всі разом оглянули інтерактивний Музей науки, експонати якого віднедавна розмістилися в холі головного корпусу УжНУ. Супроводжував юнацтво в оглядинах керівник музею Антон Боген. Школярі мали змогу потримати в руках моделі головного мозку та органів людини, перевірили власну силу голосу, з’ясували, як виникають кольори, спостерігали заломлення світла через різні варіанти лінз.

Після огляду фізичних і оптичних лабораторій вирушили на факультет математики та цифрових технологій. Тут разом із завідувачем кафедри кібернетики і прикладної математики Павлом Мулесою ознайомилися з історією факультету та його підрозділами. Особливу увагу гостей привернула дошка з переліком усіх викладачів, що підкреслює унікальну атмосферу тутешньої спільноти.

Під час зустрічі кожен із гостей мав можливість поділитися своїми мріями й планами щодо майбутньої професії. Розмова у веселій, дружній атмосфері зміцнила позитивні враження від екскурсії, збільшила зацікавленість школярів у можливостях, які надає факультет.

Математики УжНУ влаштували нагородження переможців Великоднього конкурсу та профорієнтаційний захід для школярів з МукачівщиниСупроводжувала учнів їхня вчителька Ольга Фекете, яка поділилася враженнями: «Раді цій нагоді відвідати університет. Адже школярам справді важливо споглядати картину наукового світу для глибшого уявлення про наступні освітні сходинки. Також це сприяє зацікавленню дітей прикладними науками, які будують наше майбутнє».

Школярі теж із задоволенням розповідали про враженнями від події: «Це надзвичайно круто, що ми можемо відвідувати такі заходи, приходити на екскурсії», – каже 9-класниця Юлія Малая.

Завершили ж екскурсію прогулянкою найдовшою липовою алеєю Європи та ласуванням місцевими смаколиками.

Загалом той день виявився багатим на події для представників ФМЦТ. На факультет завітав і маршал козацтва, крайовий отаман Закарпатської січі Олександр Морозько. Мета візиту – нагородити заступника декана з виховної роботи Павла Мулесу та доцента кафедри кібернетики і прикладної математики Михайла Повідайчика козацьким званням генерал-лейтенанта.

Вітаємо викладачів з поважним статусом!

Валерія Мельник, студентка відділення журналістики
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.