Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Регбістка з факультету здоров’я людини – зі стипендією Президента України

Наполеглива праця й старанність завжди будуть помічені – переконана Марина Конопльова

0 223
Регбістка з факультету здоров'я людини – зі стипендією Президента України
Регбістка з факультету здоров'я людини – зі стипендією Президента України
На факультеті здоров’я людини УжНУ навчається чимало талановитих студентів. Серед них і Марина Конопльова, яка, попри юний вік, має вже багато здобутків у спорті. Нині вона на 4-му курсі і зовсім не жалкує про свій вибір університету й факультету.

Дівчина родом зі Свяляви. Змалку багато читає, пише вірші, але спорт приваблював її найбільше. Успішно склавши ЗНО, мала варіанти з різними університетами, але вибрала саме УжНУ. «Адже це недалеко від дому, та й факультет здоров’я людини тут досить високо рівня, – розповідає Марина. До прикладу у Львові чи Івано-Франківську вузькоспеціалізовані університети: там здобудеш спеціальність учителя школи чи масажиста, а тут – усе разом».

У спорті – з перших класів, але серйозно почала ним займатися у середній школі, – зізнається Марина Конопльова. «Хоч я й люблю більше командні види спорту, та почала з велоспорту. Брала участь у різних змаганнях, особливо запам’ятався в сьомому класі Кубок України. Хоч і перемагала там у деяких гонках, та виступала індивідуально – моїх результатів не брали до уваги через вік», – продовжує студентка.

З часом дівчина зрозуміла, що треба щось міняти, – і подалася в легку атлетику. Там і матеріальний чинник менший, і ризик травмуватися нижчий. Виступала з бігу на дистанціях 200 і 400 метрів, здобувала медалі районного і обласного рівнів, але через брак фінансування на Всеукраїнські змагання не їздила.

«На першому курсі навчання в університеті все ще ходила на легку атлетику, але багато чула від друга про регбі – захотіла спробувати. Мабуть, вплинуло і те, що змалку товаришую більше з хлопцями», – сміючись розповідає юна спортсменка.

Регбістка з факультету здоров'я людини – зі стипендією Президента України

Утім не забувала Марина й про навчання. Протягом двох років за всі екзамени і заліки мала самі п’ятірки, що не оминуло уваги деканату.

«Одного дня мене покликали в деканат і сказали, що через хороші оцінки можу отримати стипендію Президента України. Спочатку було якось однаково. Особливої уваги цьому не надала, але вже на ІІІ курсі я її одержала, – усміхаючись згадує дівчина. – Звісно, це був привід для радості. Хоча вона й не набагато більша за звичайну, але то була гордість для батьків, друзів, та й для мене самої. Тоді я збагнула, що наполеглива праця й старанність завжди будуть помічені».

Уже два роки Марина Конопльова успішно займається регбі. Дівчина є кандидатом у майстри спорту України з регбі, серед її здобутків – бронза в Суперлізі й Кубку України. Нині виступає за хмельницький жіночий регбійний клуб «Academy7s», що грає у вищій лізі України.

Юрій Піясюк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.