Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Школа програмування для учнів триває в Хусті

Лекторами школи є фахівці, які підготували не один десяток призерів завершального етапу Всеукраїнської олімпіади з інформатики

0 902
Естафету ІІІ Міжнародної літньої студентської школи з програмування прийняла Літня комп’ютерна школа для учнів у Хусті. Вона зібрала учасників із Хуста, Ужгорода, Виноградова і навіть Сум. Захід розпочався 20 серпня і завершиться 26 серпня змаганням «Кубок Хуста з програмування – 2018».
Учасники першої ліги за роботою
Учасники першої ліги за роботою
Робочий епізод у лізі 2
Робочий епізод у другій лізі

Ініціатором небуденної для райцентру події знову виступив завідувач кафедри інформаційних управляючих систем та технологій Ужгородського університету доцент Олександр Міца. Підтримали й надали допомогу в проведенні начальник управління освіти, релігій та у справах національностей в м. Хусті Василь Мочарник, директор Хустської гімназії-інтернату Олександр Бачкай та вчителі інформатики цього закладу Микола Дронь та Мирослав Антал.

Лектор Сергій Вапнічний під час заняття
Лектор Сергій Вапнічний під час заняття

На відміну від минулорічної школи, учасників було поділено на дві ліги – за рівнем знань. У другій лізі інтенсивно вивчали ази програмування, виконуючи при цьому велику кількість різнонаправлених нескладних задач. У першій лізі учні проходили такі теми, як ігрові задачі, задача Відгофа, моделювання, пошук та сортування, інтерактивні задачі, задачі з динамічного програмування та графів.

Лекторами школи є фахівці, за плечима яких не один десяток підготовлених призерів завершального етапу Всеукраїнської олімпіади з інформатики, − доцент Олександр Міца, доцент Житомирського державного університету імені Івана Франка Сергій Жуковський та вчитель-методист Старокостянтинівської гімназії Сергій Вапнічний. Крім того, серед лекторів є випускники Хустської гімназії-інтернату, які під керівництвом вчителя-методиста Миколи Дроня багато разів ставали призерами всеукраїнських олімпіад, – студент Ужгородського університету Михайло Пригара та студент Київського університету імені Тараса Шевченка Іван Фекете. Вони також були лекторами на ІІІ Міжнародній літній студентській школі з програмування в Ужгороді.

Лектори на відпочинку

Лектори на відпочинку
Лектори на відпочинку

Крім напруженої роботи, пов’язаної з передачею знань, для запрошених лекторів постійно організовуються екскурсії для популяризації туристичних принад Закарпаття. Цього разу вони відвідали оленячу ферму в Липчі та буйволину – в Горінчові.

Вл. інф.
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.