Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студентам УжНУ розповідали про небезпеку наркотиків та важливість дотримання правил дорожнього руху

Із молоддю I–II курсів спілкувалися очільниця фонду «За світ без наркотиків» в Україні, голова ГО «Рух «Здорова нація» Світлана Вознесенська та інспекторка відділу зв’язків із громадськістю Управління патрульної поліції на Закарпатті Ольга Мартин

0 150
6 листопада у конференц-залі ректорату УжНУ відбулися лекції щодо запобігання поширенню наркоманії серед студентської молоді «Вся правда про наркотики», а також привернення уваги до проблеми дотримання правил дорожнього руху «Безпека на дорозі – безпека життя». На заході були присутні студенти I–II курсів юридичного, біологічного, хімічного, фізичного, медичного підрозділів, факультетів інформаційних технологій, історії та міжнародних відносин.
Ольга Мартин зі студентом проводять експеримент
Ольга Мартин зі студентом проводять експеримент

Розпочала захід інспекторка відділу зв’язків із громадськістю Управління патрульної поліції на Закарпатті Ольга Мартин. Вона розповіла про потребу дотримання правил дорожнього руху, навіть долучила студентів до експерименту. Завдяки алкоокулярам усі охочі мали змогу побувати в стані нетверезого водія, який керує транспортним засобом. Як зазначила пані Мартин, варто пам’ятати, що кожен із нас відповідальний за своє життя, тому потрібно бути якомога обережним на дорозі. Незалежно від того, водій ви, велосипедист або ж пішохід.

Наступним блоком лекції став виступ очільниці фонду «За світ без наркотиків» в Україні, голови ГО «Рух «Здорова нація» Світлани Вознесенської.

Ігор Король представляє Світлану Вознесенську
Ігор Король представляє Світлану Вознесенську

У ході розмови студенти разом зі спікеркою з’ясували, чому людина вживає наркотичні речовини та які вони бувають.

«Наркотик спочатку викликає залежність, потім руйнує розум людини та зупиняє фізичні процеси. Нині такий час, коли кожному можуть запропонувати їх. Ви будете один на один із рішенням, чи варто це робити», – наголосила Світлана Вознесенська.

Також пані Світлана розповіла про 12 тонів настрою людини: смерть, апатія, горе, страх, прихована ворожість, гнів, антагонізм, нудьга, консерватизм, сильна цікавість, радість та ентузіазм. Як показує статистика, людина, яка нудьгує, найбільш вразлива, тому скоріше спробує наркотики.

Світлана Вознесенська побажала студентам ставити собі цілі та досягати їх, але завжди пам’ятати, що будуть розчарування, бар’єри, труднощі та неприємності. Та головне – ніколи не треба піддаватися цим тимчасовим явищам.

Студентам УжНУ розповідали про небезпеку наркотиків та важливість дотримання правил дорожнього рухуНаприкінці зустрічі аудиторія студентів зробила фото на пам’ять із лекторкою та зняли відео, де висловили своє «НІ» наркотикам.

Олександра Костьо,
фото Вікторії Кенідри
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.