Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти УжНУ – серед найкращих в Україні з гирьового спорту

0 648
Студенти УжНУ – серед найкращих в Україні з гирьового спорту
Днями в національному медичному університеті ім. О.О.Богомольця в Києві відбулися змагання з гирьового спорту серед студентів України.
Студенти УжНУ – серед найкращих в Україні з гирьового спорту

Виявити, хто сильніший у вправлянні з гирею, приїхало 100 молодих людей із різних куточків держави. Турнір влаштували і серед хлопців, і поміж дівчат. УжНУ представляли Михайло Тупиця та Микола Прокоп, а також цьогорічна випускниця Наталя Бенко.

Дівчата змагалися у ривку. У ваговій категорії понад 70 кг наша Наталя здобула срібло змагань, зумівши підняти 16-кілограмову гирю 166 разів. Їй зовсім трохи не вистачило, аби стати першою.

Хлопці ж визначали сильнішого у т. зв. довгому циклі. Суть вправи полягає у штовханні двох гир по 24 кг кожна. Тут наші представники виступили у двох вагових категоріях: Михайло – до 70 кг, Микола – до 65 кг.

Студенти УжНУ – серед найкращих в Україні з гирьового спорту

Першим виступав Михайло, який у своїй ваговій категорії зумів 73 рази штовхнути вагу, що стало найкращим результатом на турнірі і принесло студентові факультету здоров’я й фізичного виховання золоту медаль.

«Сподобалася організація змагань – все на досить високому рівні. Мав багато позитивних емоцій як від виступу, так і загалом від подій, що там відбувалися. До цих змагань готувався досить тривалий час і дуже радий, що здобув перемогу. Боротьба виявилася напруженою, адже хлопець, що посів друге місце, поступився мені тільки 9-ма підйомами», – ділиться враженнями наш переможець.

Другий наш представник Микола Прокоп у категорії до 65 кг завдяки своїм 56 поштовхам здобув срібну нагороду.

Тож вітаємо університетських силачів із чудовим виступом і бажаємо успіхів у наступних змаганнях.

Юрій Піясюк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.