Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти УжНУ поділилися кров’ю з онкохворими

Здавши кров, можна отримати квиток на сеанс у кінотеатр «Доміон» чи 30-відсоткову знижку на піцу в піцерії «Viva Pizza»

0 1 062
Студенти УжНУ поділилися кров’ю з онкохворими
Студенти УжНУ поділилися кров’ю з онкохворими
3 листопада студенти-медики організували донорську акцію, покликану привернути увагу до проблеми нестачі крові в Ужгороді та з метою допомоги онкохворим.

Про проблему нестачі крові в місті весь час говорять, є постійні донори, які роками допомагають недужим, але банк крові потрібно поповнювати, оскільки запаси швидко вичерпуються, є потреба у рідкісних групах.

Студенти медичного факультету розуміють нагальність такої справи, розповідають про це друзям і самі є постійними донорами.

Студенти УжНУ поділилися кров’ю з онкохворими

Олександр Голубенко

Організатор студентської акції Олександр Голубенко розповідає: «Вирішили провести таку акцію, щоб допомогти людям, які нині лікуються в онкодиспансері та потребують крові. Під час операцій бувають крововтрати, тож потреба у донорстві є завжди. У нас, на жаль, замало свідомих людей, які розуміють, наскільки важливо здавати кров, тож сподіваємося привернути увагу до проблеми такою акцією».

Студенти УжНУ поділилися кров’ю з онкохворими

Арсен Біланін

Ужнівці регулярно долучаються до донорських акцій – лікарі зауважують, що людині можна здавати кров що три місяці, тобто кілька разів на рік.

П’ятикурсник Арсен Біланін донором став уперше: «Здаю кров, бо це дійсно суспільно важливо: є люди, які потребують саме такої допомоги. До того ж донорство насправді корисне для здоров’я: це стимулює організм. Маю друзів, які теж є донорами. Свідомих людей не треба агітувати – їм достатньо просто розповісти, показати, що таке є, – і вони самі прийдуть».

До слова, в Ужгороді підтримують донорство і відомі в місті кінотеатр «Доміон» та піцерія «Viva Pizza» – здавши кров, можна отримати квиток на кіносеанс чи 30-відсоткову знижку на піцу.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.