Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Практичний інтенсив з першої психологічної допомоги влаштували студентам-психологам

Як визначити паніку й допомогти вийти зі складних стресових ситуацій за допомогою простих технік, наочно показала магістрантам психологиня бойової резильєнтності Олена Курта

0 3 268
Техніки саморегуляції та стабілізації при стресовій реакції днями відпрацьовували магістранти спеціальності «Психологія» факультету суспільних наук УжНУ разом із фахівчинею мобільної групи Інституту психології здоров’я – психологинею бойової резильєнтності Оленою Куртою. До студентів приєдналися й завідувачка кафедри психології, професорка Уляна Михайлишин та доцент цього підрозділу Костянтин Борщ.

Практичний інтенсив з першої психологічної допомоги влаштували студентам-психологамІнтенсив вдався надзвичайно потужним, пізнавальним і корисним, ще й у дружній атмосфері довіри та взаєморозуміння.

Відтак молодь поділилися своїми враженнями від зустрічі. Зокрема Катерина Стрельченко відзначила: «Ми, майбутні фахівці, які планують «лікувати душу та серце», вкотре переконалися у правильності свого професійного вибору. І в тому, що вже не зможемо від нього відмовитися, бо це наше покликання! А заняття тільки зміцнило наші переконання. Ще раз довело, що ми йдемо правильною траєкторією власного досвіду. Приємна бесіда, що торкалася життєвих, повсякденних тем. Скажімо, як визначити той же стрес, паніку? Це надто небезпечні речі, щоб ними нехтувати. Кожне слово запам’яталося легко, бо стосувалося життя! Нашого з вами! Тепер я розумію свій тип. Мені це потрібно для досвіду, роботи, життя. Такі знання і навички треба пропустити через себе…»

Тетяна Сокаль підтримала однокурсницю: «Такі зустрічі дуже важливі, а тема стресу надзвичайно актуальна нині. Відчути, як твоє тіло реагує, як мозок блокує, як найбільш проста дія в організмі – правильне дихання – може допомогти вийти зі складних стресових ситуацій… Розуміти, що відбувається з людиною, яка перебуває в паніці чи ступорі, і як використати кілька технік, що ми їх сьогодні відпрацювали реально, котрі можуть врятувати життя! Дуже круто! Дякую за можливість засвоїти такі знання!»

«Інтенсив виявився, без сумніву, корисним, адже дав нам можливість спробувати на собі конкретні інструменти саморегуляції й допоміг краще зрозуміти своє тіло. Дуже дякую завідувачці кафедри психології за організацію та Олені Курті за те, що провела для нас таке заняття. Це було справді круто!» – поділилася враженнями Діана Шігімага.

Людмила Бодня у захваті від інтенсиву: «Важливо, актуально, цікаво, змістовно, доступно і мотиваційно. Супер! Дякуємо!»

Кафедра психології вдячна Олені Курті за практичний інтенсив, який викликав масу позитивних емоцій у студентів, за знання, з якими поділилася фахівчиня.

Бажаємо Олені Курті міцного здоров’я, витримки і стійкості у її нелегкій, але такій потрібній у наш час роботі!

За інформацією кафедри психології
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.