Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти-психологи відвідали Закарпатський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України

Пізнавальна екскурсія закладом надала молоді цінний практичний досвід, розширила знання й поглибила розуміння специфіки обраної галузі

0 1 724
Днями студенти-психологи ІІІ курсу факультету суспільних наук Ужгородського університету, опановуючи юридичну психологію, відвідали Закарпатський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України. Супроводжувала молодь докторка психологічних наук, професорка, судова експертка сектору мистецтвознавчих психологічних досліджень та об’єктів інтелектуальної власності відділу досліджень у сфері інформаційних технологій Закарпатського НДЕКЦ МВС, завідувачка кафедри психології УжНУ Уляна Михайлишин.

Студенти-психологи відвідали Закарпатський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України Зацікавити до здобуття та поглиблення знань, розширювати кругозір студентів та популяризувати професію судового експерта Експертної служби України – такою була мета зустрічі.

Студенти-психологи відвідали Закарпатський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС УкраїниЗаступниця завідувача відділу забезпечення Ганна Лутак ознайомила гостей із напрямками та різновидами судових експертиз, які проводяться в Закарпатському НДЕКЦ. Студенти мали змогу побувати в лабораторії дослідження матеріалів, речовин і виробів, де заввідділу Володимир Петрук ознайомив з особливостями цього виду судової експертизи, різноманіттям об’єктів, що надходять для дослідження, із сучасним обладнанням, яке забезпечує точні й надійні результати експертизи.

Завідувачка сектору молекулярно-генетичних досліджень Ліна Долгушина розповіла про важливість ДНК-лабораторії. Робота в цьому секторі цікава, а головне – важлива для вирішення багатьох сучасних проблем.

Надзвичайно потужною була бесіда із завідувачкою сектору дактилоскопічних досліджень та обліку Вікторією Марунич. Експертка ознайомила студентів із завданнями, які виконує сектор, зокрема такими, як дактилоскопічний аналіз (вивчення і класифікація дактилоскопічних слідів, зокрема відбитків пальців, для ідентифікації осіб; криміналістичні дослідження (допомога правоохоронним органам у розслідуванні злочинів шляхом аналізу дактилоскопічних доказів та порівняння їх з базами даних); ідентифікація осіб (використання дактилоскопічних даних для підтвердження особи, наприклад, у сфері паспортного контролю або при військовому обліку) і т.д.

Пані Вікторія наголосила на важливості цих досліджень для гарантування безпеки та розслідування злочинів, а також – вирішення питань ідентифікації осіб у різних сферах життя.

Студенти оцінили доступність і зрозумілість інформації представників центру; були вражені інноваційним підходом і передовими технологіями, які використовуються тут у дослідженнях, що стимулювало їхні інтереси; висловили задоволення від можливості спілкуватися зі вченими та фахівцями центру, отримати відповіді на свої питання та поділитися власними думками. Особливе захоплення молоді викликали демонстрації різних досліджень і технологій, які проводилися в центрі, що уможливило побачити практичний застосунок теоретичних знань.

Студенти-психологи відвідали Закарпатський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС УкраїниВраження свідчать про значний вплив візиту до Закарпатського НДЕКЦ на студентів і підкреслюють важливість таких зустрічей для професійного та особистісного розвитку студентів.

Відвідування центру надало молоді цінний практичний досвід, розширило знання й поглибило розуміння обраної галузі. Можливість побачити реальність наукової й дослідницької роботи, сподіваємося, надихне на дальші зусилля у власній освіті та кар’єрі.

За інформацією кафедри психології
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.