Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Побачила світ друга антологія артфесту «Березневі коти»

0 343
Побачила світ друга антологія артфесту «Березневі коти»
Побачила світ друга антологія артфесту «Березневі коти»
До ХІІ артфесту «Березневі коти» в ужгородському «Видавництві Олександри Гаркуші» вийшла друга антологія фестивалю, електронний варіант якої презенували минулий рік.

Видання містить твори 60 авторів – учасників щорічного фестивалю за п’ять років – з 2011 до 2015-го. «Це більшість із тих письменників, котрі виступали за п’ять років на фестивалі, який еволюціонував від еротичного до мистецького дійства любові та творчості в найширшому розумінні цих слів. Тому різноманітні твори об’єднують в книжці переважно вітальний первень та акт творіння як найвищий прояв почуття», – ідеться в анотації.

Побачила світ друга антологія артфесту «Березневі коти»

Антологія структурована за роками, коли відбувалися фести. Розділ від розділу відділяють фотовставки з афішами та портретами письменників. Кожен автор представлений короткою біографією та добіркою віршів. Серед них є й тексти викладачів та випускників Ужгородського університету – Сергія Федаки, Миролава Гончарука-Хомина, Оксани Луцишиної, творців-засновників фесту Андрія Любки, Vіkа Коврея, Валентина Кузана, Леся Белея, лауреата Шевченківської премії Петра Мідянки тощо.

Післямова «Марцове» від Коврея дає смислове та статистичне уявлення про фестиваль, а також називає всіх переможців фесту. Цікавим є сподівання укладача, «що мистецький фестиваль ще не раз прийде до Срібної землі під весняні арії братів наших менших і що вийде ще одна березнева антологія». Час покаже. Антологію можна було придбати на фестивалі.

Наразі її можна замовити в укладача.

Іванка Когутич
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.