Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

У пам’ять тих, хто назавжди серед соняхів Іловайська

Активні представники студенського профкому УжНУ згадали полеглих захисників покладанням квітів та лампадок біля пам‘ятного знаку Борцям за свободу і незалежність України.

0 148
Одна з найдраматичніших сторінок російсько-української війни – Іловайський котел. 29 серпня Україна згадує тих, хто назавжди залишився серед соняхів Іловайська. Сьогодні біля університетського ректорату пам‘ять полеглих ушанував студентський актив УжНУ.

 

Активні представники студентського профкому УжНУ згадали полеглих захисників покладанням квітів і лампадок біля пам‘ятного знаку Борцям за свободу і незалежність України.

Голова студпрофкому факультету суспільних наук Володимир Попович каже:

–Хоч ми є крайньою точкою України, від нас війна найдалі і ми, певно, найменше її відчуваємо і бачимо, але ми – українці. І війна болить нам однаково сильно. Студенти переймаються долею країни, і ми розуміємо, як важливо пам‘ятати ті дні, коли Україна зазнала найбільших втрат. Іловайськ навчив українців не вірити ворогу. Історія повторюється, і гірким досвідом та великими втратами ми засвоїли урок, що для агресора людське життя нічого не варте. Це точка неповернення. Наша невеличка акція – не лише данина полеглим захисникам. Це привернення уваги до пам‘яті про них, це спроба пробудити свідомість людей. Ми не маємо права бути байдужими.

Вічна пам’ять загиблим. Слава Україні! Героям слава!

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.