Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ужгородські школярі спілкувалися з викладачами кафедри психології

Поговорили насамперед про специфіку роботи психолога та можливості його професійної реалізації

0 170

Ужгородські школярі спілкувалися з викладачами кафедри психології

У рамках загальноуніверситетського Дня відкритих дверей абітурієнти ужгородських шкіл мали нагоду поспілкуватися з керівництвом вишу, а також з викладачами всіх підрозділів. Зокрема завітали й на кафедру психології факультету суспільних наук.

Інтерес абітурієнтів викликав відеоролик про спеціальність «Психологія». Цікавою також була розмова школярів із завідувачкою кафедри, доктором психологічних наук Уляною Михайлишин, яка наголосила, що професія психолога є особливим видом діяльності, який, крім власне знань, вимагає й особливих якостей характеру. Дуже хочеться вірити, що кожен обере професію серцем та усвідомить, наскільки відповідальною є місія психолога.
Ужгородські школярі спілкувалися з викладачами кафедри психології

Поговорили з викладачами кафедри також про специфіку роботи психолога. Психологія – універсальна професія: психологічні знання допомагають глибше зрозуміти себе, вирішити життєві питання, надати допомогу іншим, уникнути гострих конфліктів; застосовуються вони й для самовдосконалення, пристосування до змін у навколишньому середовищі. Вивчення психології сприяє підвищенню ефективності власної професійної діяльності, вмінню розвивати свою справу, налагоджувати стосунки.

Психологи мають широке коло діяльності у різних сферах виробництва, освіти та виховання, у закладах освіти, науково-дослідних інститутах, у сфері охорони здоров’я та соціального забезпечення, центрах працевлаштування, громадсько-політичних організаціях та інших сферах.

Викладачі кафедри побажали юнацтву впевнено йти до своєї мрії щодо вибору майбутньої професії!

За інформацією кафедри психології УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.