Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

УжНУ готується до роботи в зимовий період

З понеділка, якщо середньодобова температура не сягатиме 8 градусів, в університеті запустять опалення

0 406
УжНУ готується до роботи в зимовий період
УжНУ готується до роботи в зимовий період
12 жовтня відбулося чергове засідання Вченої ради УжНУ. Традиційним для цього місяця є обговорення підготовки університету до роботи в зимовий період.

Проректор з адміністративно-господарської роботи Дмитро Сойма доповів про готовність УжНУ до опалювального сезону. Наразі виш має 27 котелень, 17 з яких – газові, ще 4 – на твердому паливі, решта – електричні. Завершуються роботи зі спорудження котельні на вул. Митній, 27. Також триває заміна старих нерентабельних котлів, що дасть змогу заощадити на опаленні взимку. Одне слово, планомірно готують «теплове» господарство університету до належної роботи в холодну пору.

Дмитро Юрійович поінформував також про ремонту даху будівлі факультету здоров’я людини та спорткомплексу УжНУ, капітальне оновлення п’ятого й шостого поверхів та фойє у гуртожитку №4, спорудження поблизу нього спортмайданчика.

УжНУ готується до роботи в зимовий період

Під час засідання

Працюють і над розробкою енергетичних паспортів будівель університету, створенням концепції впровадження енергоощадних технологій, до прикладу – автоматичного вимикання освітлення на коридорах, що дасть змогу раціонально споживати електрику. Також ішлося про використання інших видів енергії, зокрема сонячних колекторів, аби нагрівати воду в басейні університетського спорткомплексу.

Як повідомив проректор, на 12 жовтня випробувані котельні, що обігріватимуть корпуси стоматологічного, юридичного, медичного, інженерно-технічного факультетів, спорткомплекс та ФЗЛ. Завтра пробні пуски відбудуться і на фізичному, біологічному, хімічному, історичному факультетах. Дмитро Сойма каже, що з понеділка, якщо середньодобова температура не сягатиме 8 градусів, розпочнеться обігрів університетських приміщень.

Катерина Хижняк,
фото Василя Третяка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.