Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ провели загальноуніверситетську толоку

0 354
Щороку до Дня благоустрою відбувається всеукраїнська толока, до якої традиційно долучається й Ужгородський університет. Мета заходу – очистити прилеглі до корпусів та інших споруд вишу території від сміття й наслідків зими.
В УжНУ провели загальноуніверситетську толоку

Влаштувати прибирання територій в Ужгородському університеті мали ще 6 квітня, але неочікувані примхи погоди змінили плани. Серед весни випав сніг, тож захід були вимушені перенести на 11 квітня. Цього разу день видався сонячним і теплим.

До університетської толоки долучилися всі факультети, які навчаються офлайн. Кожен з них мав власну ділянку, яку студенти прибирали від гілок, листя, сухої трави.

Студентки філологічного факультету під час толоки
Студентки філологічного факультету під час толоки

«Ми дуже раді, що з’явилася можливість прибрати територію улюбленого університету. Коли йдемо на навчання, перше, що бачимо, – це двір вишу. Хочеться, щоб він постійно був чистий і доглянутий, тож ми завжди готові долучатися до таких акцій. Тим більше, що це корисно не лише для суспільства, а й для кожного з нас», – діляться враженнями першокурсниці філологічного факультету.

Представники факультету математики та цифрових технологій під час толоки
Представники факультету математики та цифрових технологій під час толоки

В УжНУ провели загальноуніверситетську толоку

Поділяють таку думку філологів і студенти факультету математики та цифрових технологій, що теж традиційно долучилися до толоки. Сміються, що чистий четвер влаштували у передвеликодній вівторок. Заступник декана з виховної роботи, завідувач кафедри кібернетики і прикладної математики Павло Мулеса жартує, що «спонсором» зміни дати прибирання стала неочікувана квітнева погода: «Прибирання закріпленої за нашим факультетом території вздовж стежки від центрального входу до університету й до вулиці Кошицької ми проводимо традиційно у чистий четвер. Причому зазвичай це відбувається перед католицьким Великоднем, аби символізм акції відчували всі студенти факультету. Однак цього року погода внесла корективи, тож акцію ми трохи перенесли. Мотивації молоді додає не лише брак активного студентського життя, а ще й знання того, що за соціальну активність вони можуть мати додаткові бали, які враховуються в кінці семестру в стипендіальному рейтингу. Утім наш факультет завжди має активне студентство, що не боїться роботи і відгукується на різного роду ініціативи».

Зі слів Павла Мулеси, до прибирання території долучилися переважно представники ІІ курсу спеціальностей «Математика» і «Прикладна математика».

Один із учасників толоки другокурсник спеціальності «Математика» Ель-Факіх Мухаммед Алі розповідає: «Ми з однокурсниками щодня ходимо цією стежкою і тому з ентузіазмом долучилися до її прибирання. Атмосфера була дружна й невимушена — за годину впоралися із завданням. Цікавих знахідок було чимало, але найбільше здивувала знайдена скринька від обручки».

Результат роботи :)
Результат роботи 🙂

Загалом за жартами під теплим квітневим сонцем назбирали 2 мішки сміття. Студенти нагадують: чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять.

Крім молоді, порядок наводили й працівники закладу. Кожен намагався внести свою частку в загальну добру справу. Гуртом вдалося зібрати гори сміття, яке пізніше вивезли з території університету.

«Проводимо толоку щорічно перед Великоднем. Прибираємо територію навколо навчальних корпусів і гуртожитків, щоб вона радувала око. Таким чином, середовище де ми працюємо й живемо, стає більш комфортним і привабливим», – зауважує проректор УжНУ з науково-педагогічної роботи Ігор Король, і додає, що акція не є одноразовою. Зокрема, у травні планується прибирання не лише навколо навчальних корпусів, а й у Ботанічному саду УжНУ.

Анастасія Лабик, Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.