Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Відомий фільм «Серце мами Гонгадзе» юристам УжНУ представив сам режисер

Документальну стрічку, відзначену низкою нагород, молоді показали до прийдешніх Дня матері та Міжнародного дня сім’ї

0 338
На юридичному факультеті Ужгородського університету особливої уваги надають навчально-виховній роботі. Так, 4 травня у «зеленому» корпусі студентам-правникам улаштували презентацію фільму «Серце мами Гонгадзе».
Відомий фільм «Серце мами Гонгадзе» юристам УжНУ представив сам режисер
В’ячеслав Бігун спілкується зі студентами

Зібралася повна актова зала. Адже захід відбувся з участю режисера стрічки В’ячеслава Бігуна ― українського кінематографіста, кандидата юридичних наук, який народився на Закарпатті.

Документальний фільм показали до прийдешніх Дня матері та Міжнародного дня сім’ї (13 і 15 травня відповідно).

«Серце мами Гонгадзе» — унікальна прижиттєва кіносповідь Лесі Гонгадзе. Глядачі дізнаються про Георгія Гонгадзе з уст матері та інших членів родини. Стрічку знімали в Україні, Грузії, Естонії та Франції.

Картина відзначена низкою нагород: як найкращий документальний фільм і регіональне кіно, за найвдаліший образ у кадрі (двічі), звук на міжнародних фестивалях «Громадський проектор», «Світло» та Міжнародному фестивалі історичного кіно. Стрічку також відібрано на «Золоту дзиґу», яку називають «українським Оскаром».

Після перегляду фільму молодь могла поставити питання режисерові.

В’ячеслав Бігун зауважив: «Наш задум полягав у кінозустрічі з харизматичною людиною, сучасною Лесею Українкою, та її долею. Героїня розповіла про своє минуле заради майбутнього, тобто заради нинішньої молоді».

Ольга Брайлян,
фото Павла Черевка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.