Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Волонтери УжНУ відвідали Мукачівську школу-інтернат для діток із вадами зору

Організатори висловлюють подяку всім, хто долучився до реалізації благодійної акції, зокрема фермерському господарству «Коник»

0 171

Волонтери УжНУ відвідали Мукачівську школу-інтернат для діток із вадами зору

12 березня ініціативна група волонтерів УжНУ відвідала Мукачівську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат І–ІІ ступенів Закарпатської обласної ради, в якій навчаються діти зі слабким зором і цілком незрячі.

На великій території розмістилися будівля школи, басейн, спортивний майданчик… Є навіть ділянка для сільськогосподарських робіт, на якій вирощують різноманітну городину. Все це дає змогу ознайомити дітлахів з навколишнім світом, незважаючи на суттєві порушення зору чи його відсутність.

Волонтери УжНУ відвідали Мукачівську школу-інтернат для діток із вадами зоруПроходимо до школи. Великі світлі коридори адаптовані для того, щоб учні могли вільно орієнтуватися в просторі. Окрім звичайних табличок з номерами кабінетів, тут є й надруковані шрифтом Брайля. А в кабінеті хімії – ціла таблиця Менделєєва виконана цим крапковим шрифтом.

Найбільше ж волонтерів вразили самі діти: щирі, активні, відкриті до спілкування! Після закінчення уроку в актовому залі зібралися учні та вчителі. Приїзд гостей з Ужгорода викликав неабияку зацікавленість, адже діти швидко помітили різнокольорові м’ячики й іграшки на краю сцени. Всі ці речі волонтери привезли їм у подарунок.

Тутешні діти дуже полюбляють спорт! Тож одразу називали призначення різноманітних м’ячиків. А найактивніші, звичайно, мали змогу продемонструвати свої спортивні здібності. На кілька хвилин актова зала перетворилася на спортивну: волонтери й учні пограли в рухливі ігри, що принесло величезне задоволення обом сторонам.

Волонтери УжНУ відвідали Мукачівську школу-інтернат для діток із вадами зоруПісля теплої зустрічі учні розбіглися по класах, а далі – на обід. В їдальні, крім звичного набору страв відповідно до меню, на них чекали печиво, цукерки та яблука. Продукти – це волонтерська допомога, яку представники ініціативної групи збирали спеціально для школярів.

Волонтеріат УжНУ висловлює подяку всім, хто долучився до організації цієї поїздки, зокрема фермерському господарству «Коник».

Інформацію підготувала Марина Сташина-Неймет
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.