Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Вийшов друком підручник «Соціологія соціальної роботи: теорія та практика»

0 824

Вийшов друком підручник «Соціологія соціальної роботи: теорія та практика»

Нещодавно побачив світ підручник «Соціологія соціальної роботи: теорія та практика», авторами якого є М. Лукашевич та Ф. Шандор (Соціологія соціальної роботи: теорія та практика: Підручник. – Ужгород: ТОВ «РІК-У», 2018. – 232 с.).

Соціологія соціальної роботи як наукова галузь ще досить молода й перебуває у стадії становлення. Відбувається процес визначення, оформлення і уточнення змісту основних сутнісних ознак і характеристик, понятійно-категоріального апарату, що описують цю галузь соціологічних знань. Триває уточнення визначення соціології соціальної роботи як науки і навчальної дисципліни, яке представлено у вітчизняних та зарубіжних джерелах з соціальної роботи та соціології.

Автори пропонованого підручника спозиціонували соціологію соціальної роботи як галузеву соціологічну теорію середнього рівня, яка притаманними їй соціологічними методами досліджує соціальний феномен соціальної роботи в сукупності його проявів: соціальної діяльності і поведінки людини у сфері соціальної роботи соціальних груп і організацій, соціальної системи соціальної роботи і її інституалізації, менеджменту та самоменеджменту соціальної роботи.

Підручник буде корисним для студентів фаху «Соціальний захист і соціальна робота», соціологів та соціальних працівників, а також для всіх тих, хто працює в галузі соціології та соціального забезпечення.

Вл. інф.
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.