Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Викладачі медійного підрозділу УжНУ почали тримісячне стажування в «Академії викладачів журналістики»

У проєкті Українського інституту медіа та комунікації у співпраці з Deutsche Welle Akademie за фінансової підтримки Федерального міністерства та розвитку Німеччини (BMZ) ужнівці беруть участь разом із колегами з Острозької академії

0 107

Викладачі медійного підрозділу УжНУ почали тримісячне стажування в «Академії викладачів журналістики»

12 квітня стартував новий семестр «Академії викладачів журналістики» (Journalism Teachers’ Academy). Цього разу навчальне стажування тут пройдуть викладачі кафедр журналістики Ужгородського університету та Острозької академії.

Протягом квітня – червня учасники ознайомляться з новими підходами до планування навчальних курсів та проведення онлайн-занять. Зокрема тренери JTA допоможуть з глибшим опануванням таких тем, як конструктивне узгодження, оцінювання, проєктно- і проблемно-орієнтоване навчання,  візуалізація даних тощо.

Кирило Савін– Курс охоплює не лише онлайн-навчання, а й загальну методику викладання, що відповідає вимогам сучасного інформаційного світу, — каже програмний директор DW Akadmie в Україні Кирило Савін. — Для нас важливо, щоб учасники змогли відразу застосовувати отримані знання у роботі.

Проєкт «Академія викладачів журналістики»функціонує вже три роки. Виконавча директорка ГО «Український інститут медіа та комунікації» Діана Дуцик згадує:

Діана Дуцик

– Коли у 2020 році ми разом з Deutsche Welle започатковували «Академію викладачів журналістики», то навіть не уявляли, наскільки масштабним і цікавим виявиться цей проєкт. На старті було багато невідомого. Але нам вдалося створити унікальну освітню програму та, як мені здається, завоювати довіру такої непростої аудиторії, як викладачі журналістики. Навчання у нашій Академії уже пройшли викладачі чотирьох університетів — Донецького, Черкаського, Чернівецького та Львівського. На жаль, через війну ми не змогли попрацювати із кафедрою журналістики Запорізького національного університету. Але я не полишаю надії, що це ще буде можливо.

За словами Діани Дуцик, новий семестр відкриває ще один трирічний цикл спільного з DW Akademie проєкту, головна мета якого — підвищення кваліфікації викладачів журналістики та вдосконалення якості медійної освіти.

– Хоча від таких проєктів не можна очікувати миттєвого результату, ми розраховуємо на довгостроковий ефект. Як кажуть, вода камінь точить. Сподіваємося, що навчання у нашій Академії пройдуть викладачі ще не одного університету. А також, що наші інші продукти, сайт JTA.com.ua, платформа онлайн-курсів, регулярні тематичні вебінари — усе це стане помічним у роботі зі студентами-журналістами, – підсумовує Діана Дуцик.

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.