Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

«Срібло» і три «бронзи» вибороли на Всеукраїнській олімпіаді з інформатики закарпатські школярі

Підготовкою учнів займалися викладачі та студенти Ужгородського університету на чолі з Сергієм Вапнічним та Олександром Міцою

0 172
Цього тижня відбувся фінальний етап Всеукраїнської олімпіади з інформатики. Змагання відбувалися очно в більшості обласних центрів України та в місті Варшаві: до столиці Польщі з’їхалися учні, які перебували за кордоном. Загалом в олімпіаді змагалося понад 120 учасників.
Сергій Вапнічний, Вікторія Юрченко, Аліна Міца, Андрій Михалко, Богдан Фейса, Олександр Тимкович, Анастасія Товтин та Олександр Міца
Сергій Вапнічний, Вікторія Юрченко, Аліна Міца, Андрій Михалко, Богдан Фейса, Олександр Тимкович, Анастасія Товтин та Олександр Міца

Оргкомітет мав змогу стежити за діями на кожному майданчику за допомогою зовнішніх відеокамер, відеокамер з комп’ютерів учасників і міг переглядати запис екрану учасника.

Закарпатську область представляла команда з шести учасників: Анастасія Товтин (11 кл.), Олександр Тимкович (11 кл.), Богдан Фейса (11 кл.), Вікторія Юрченко (9 кл.), Аліна Міца (9 кл.) (всі з Ужгородського наукового ліцею) та Андрій Михалко (10 кл.) (Ужгородська ЗОШ І-ІІІ ст. №12).

Анастасія Товтин, Вікторія Юрченко, Аліна Міца
Анастасія Товтин, Вікторія Юрченко, Аліна Міца

За результатами змагання срібну медаль виборов Олександр Тимкович, а бронзові – Анастасія Товтин, Богдан Фейса та Аліна Міца.

За кількістю медалей наша область увійшла до шести найкращих – разом з командами м. Києва, Українського фізико-математичного ліцею, Харківської, Полтавської та Львівської областей. Результати олімпіади можна подивитися тут.

За результатами фінального етапу Всеукраїнської олімпіади з інформатики учень 11 класу Ужгородського наукового ліцею Олександр Тимкович потрапив до складу збірної команди України й захищатиме честь нашої держави на Балтійській олімпіаді з інформатики, що відбудеться в місті Люнгбі (Данія) з 28 квітня до 2 травня.

З 20 до 24 квітня пройдуть фінальні етапи Всеукраїнських юніорської та дівочої олімпіад в м. Кракові (Польща). Закарпаття будуть представляти відразу чотири учасники, які успішно пройшли попередні етапи, ‒ Анастасія Товтин (11 кл.), Вікторія Юрченко (9 кл.), Аліна Міца (9 кл.) (всі з Ужгородського наукового ліцею) та Юрій Капустяк (9 кл.) (Ужгородська класична гімназія).

Підготовкою учнів займалися викладачі та студенти Ужгородського університету на чолі з Сергієм Вапнічним та Олександром Міцою.

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.