Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Якість вищої освіти обговорили на тренінгу Української асоціації студентів в Ужгороді

На заході відкривали механізми, що роблять освіту якісною, та вказували шляхи, як долучатися до важливого процесу самим студентам

0 409

Якість вищої освіти обговорили на тренінгу Української асоціації студентів в Ужгороді

Поліпшення навичок, здобуття нового досвіду, знайомство з новими людьми – важливі елементи самовдосконалення, досягнення бажаних цілей у майбутньому. У студентів нашого вишу є чимало можливостей для всебічного розвитку.
Микита Євстіфеєв
Микита Євстіфеєв

Так, 23–24 березня в ректораті УжНУ ГО «Українська асоціація студентів» у рамках діяльності Національного об’єднання студентських експертів з питань якості вищої освіти організувала регіональний тренінг для студентів Закарпаття.

Для легшого сприйняття інформації захід розподілили на теоретичні та практичні блоки. Першого дня Микита Євстіфеєв, віце-президент з міжнародної діяльності УАС, висвітлював питання освітніх програм у вищій школі, вимоги до них, поняття якості вищої освіти, її систему забезпечення, роль студентів у ній. Насамкінець обговорили академічну доброчесність та її вплив на якість вищої освіти.

Лідія Фесенко
Лідія Фесенко

«Сьогодні і завтра будемо говорити про те, які є механізми для того, щоб освіта була якісною, і яким чином студенти можуть долучитися до цього. Знання, які ми намагаємося передати на тренінгах, можна використовувати для сприяння підвищення якості освіти у вашому університеті», – зауважив спікер проекту Микита Євстіфеєв.

Ігор Король
Ігор Король

Наступного дня лектором стала президентка УАС Лідія Фесенко. Головну увагу вона закцентувала на зовнішньому забезпеченні якості вищої освіти. Для практичного вдосконалення студенти аналізували звіти про самоаналіз, провели симуляцію акредитаційного візиту. Завершився тренінг годинним тестуванням, яке вимагало уважного прослуховування та сприйняття отриманої інформації протягом двох днів.

Роман Канюк
Роман Канюк

На тренінгах був присутній і проректор Ужгородського національного університету Ігор Король: «Хочу подякувати спікерам за те, що завітали до нас, також керівнику відокремленого підрозділу УАС у Закарпатській області Роману Канюку.

Працюючи в ректораті, бачу, наскільки важливим є питання якості освіти. Ми хочемо змінюватися, ставимо перед собою амбітні завдання, основне з яких полягає в тому, щоб бути найкращими. Визначається ця «найкращість» якісними знаннями, які дає університет, та спроможністю випускників будувати свою кар’єру. Адміністрація вишу намагається вирішувати такі питання, але важливо, коли можемо почути думку студентів. Такі тренінги, безумовно, є корисними, адже формується середовище студентів, які глибоко розуміють питання важливості якості освіти».

Якість вищої освіти обговорили на тренінгу Української асоціації студентів в Ужгороді

До тренінгу долучилися студенти математичного, філологічного та юридичного факультетів УжНУ, студентка юрфаку та випускниця магістратури Львівського національного університету ім. І.Франка, майбутні психологи та юристи з Карпатського університету ім. А.Волошина.

Вікторія Кенідра
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.