Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ще без приміщення, та вже з цікавими івентами, або Як ся маєш, AuraAcademica?

Що вже зроблено і як функціонує студентський простір, – у короткій розмові з його координаторкою Галиною Гичкою

0 261
Неймовірно, але факт: у приміщенні студпростору ще навіть не завершився ремонт, а тут уже влаштовують цікаві молодіжні заходи! Студентський простір AuraAcademica розвивається семимильними кроками – й усе завдяки ентузіазму небайдужих студентів! Про те, що вже зроблено і як функціонує студпростір, – у короткій розмові з його координаторкою Галиною Гичкою.
Галина Гичка
Галина Гичка
  • Галю, студпростір функціонує вже понад місяць, хоч у приміщенні ще не завершився ремонт і тимчасово ви «гостюєте» в іншій кімнаті. Чому вирішили влаштовувати заходи ще до завершення ремонту? Є попит?

– Ідеї рвуться на волю, вже несила стримувати! Насправді, з’явилося багато цікавих можливостей, які ми не могли пропустити. Перші наші зустрічі – мовні клуби. Спікери погодилися бути саме тепер, на пізніше відкладати не було змоги. А потім до нас приїхав директор ГОГОЛЬFESTу Максим Демський. Тож ми вирішили не зволікати, а якомога швидше організувати щось цікаве.

Без сумніву, є й попит. Є люди, які приходять на всі наші заходи, є й такі, що цікавляться тільки окремими подіями, котрі відповідають їх інтересам. Але ми щасливі, що молоді люди відкрили для себе студпростір, адже тут є можливості для кожного. До того ж приємний бонус – всі наші зустрічі безкоштовні, а ще й супроводжуються смаколиками від партнерів-спонсорів.

  •  Крім мовних курсів та зустрічі з Максимом Демським, що ще проводили? Складно знайти спікерів? Можливо, вони самі до вас звертаються?
Розбір програм кандидатів у президенти
Розбір програм кандидатів у президенти

– Перше, що ми почали організовувати, – мовні клуби. Спікерів знаходили випадково, через друзів чи знайомих. Так ставалося, що вони швидко знаходилися й легко погоджувалися. Тепер щосереди на постійній основі функціонує англійський розмовний клуб. Спікери – волонтери Корпусу миру. А французький розмовний клуб уже помандрував на ФІФ, де теж має популярність. Недавно аналізували програми кандидатів у президенти. Лектори Анна Мелеганич та Микола Яцков звернулися до нас самі, щоб працювати саме з зацікавленою молоддю. А тепер ще от проводили «Майстерню стартапів». Спікерку Оксану Розман знайшли через заступника декана економічного факультету – Віталія Герзанича. Маємо вже й постійних партнерів, які допомагають нам шукати ідеї. Але ми відкриті до цікавих пропозицій і нових знайомств.

  • Ще одне дуже важливе питання: на якій усе ж стадії ремонт?

– Результати вже видно навіть ззовні – нові двері. А всередині вже майже все готово. До того ж приїхали меблі, які закупили на ґрантові кошти від Британської ради. Тож іще трішки – і запрацюємо у власному приміщенні! Ремонт повністю взяло на себе керівництво вишу, там саме працюють майстри, ми ж прийдемо розставити меблі у вже готову кімнату. Хоча насправді, якби довелося, ми б долучилися й до ремонтних робіт. Оскільки в команді AuraAcademica є не тільки дівчата, а й хлопці, точно би впоралися!
Ще без приміщення, та вже з цікавими івентами, або Як ся маєш, AuraAcademica?

  • Коли планується завершення робіт? Медіацентр буде радий завітати на новосілля!

– Це хороше питання. Ми й справді готуємося до великого святкового відкриття. Кожен робить свій внесок. Деякі елементи дизайну вже готові, інші ще дороблюємо. Навмисно не ділимося всіма фото з підготовки, щоб було цікаво прийти й побачити, на що перетворилася звичайна кімната гуртожитку. Сподіваємося, ремонт вдасться завершити до середини квітня. Обіцяємо: щойно все буде готово – одразу анонсуємо дату нашої урочистості.

P. S. Студпростір базується на 6-му поверсі 4-го гуртожитку, а про всі заходи можна дізнатися на сторінці AuraAcademica у Фейсбуку, Інстаграмі та Телеграмі.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.