Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Юридичний факультет УжНУ вдостоєний медалі правничого підрозділу Трнавського університету

Під час перебування делегації наших правників у науковому відрядженні у Словаччині домовилися про розвиток співпраці між факультетами та погодили візит ужгородських юристів до Академії військового мистецтва у Варшаві

0 328

Юридичний факультет УжНУ вдостоєний медалі правничого підрозділу Трнавського університету

20–21 вересня на базі юридичного факультету Трнавського університету (Словаччина) відбулася вже VIII Міжнародна наукова конференція «Трнавські правничі дні – 2018». Вдруге поспіль на запрошення організаторів конференції участь у цьому масштабному науковому заході бере й делегація юридичного факультету УжНУ.
Ярославу Лазуру вручають відзнаку
Ярославу Лазуру вручають відзнаку

Цього року наш юрфак був представлений у Трнаві деканом,  професором Ярославом Лазуром, що виступив також і як член Наукової ради конференції; директором НДІ державно-конфесійного права та державно-церковних відносин, заступником декана, доцентом Олександром Білашем (архімандрит Євфросин) та доцентом кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права, кандидатом юридичних наук Іриною Сухан.

Під час пленарного засідання, що відбулося у великій залі «Pаzmaneum» Трнавського університету, після вітального слова ректора закладу, професора Марека Шміда та офіційного відкриття конференції, декан юридичного факультету УжНУ Ярослав Лазур був нагороджений медаллю юрфаку трнавського вишу.

Ірина Сухан Ірина Сухан з Вацлавом Клаусом
Ірина Сухан з Вацлавом Клаусом

Вручила відзнаку пані деканка, доцентка Андреа Олшовска у присутності поважного зібрання учасників і гостей наукової конференції. До активної участі у пленарному засіданні цього року були запрошені президент Чеської Республіки у 2003–2013 рр., професор Вацлав Клаус; професор юридичного факультету Трнавського університету, доктор Карел Еліаш; професор юридичного факультету Братиславського університету ім. Яна Коменского, доктор Марек Штевчек; професор факультету права, канонічного права та адміністрації Люблінського католицького університету ім. Яна Павла II, доктор Войцих Витражек; заст. декана юридичного факультету з міжнародних зв’язків УжНУ, доцент Олександр Білаш та інші. Ужгородський науковець, до слова, виголосив доповідь «Державно-церковні відносини в Україні: сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку» викликала жваві дискусії у кулуарах конференції.

Під час засідання секції адміністративного, екологічного та фінансового права, доповідь «Гармонізація правового статусу адвокатури в механізмі захисту прав людини як важливий чинник утвердження верховенства права в Європі», підготовлену у співавторстві з професором Ярославом Лазуром, виголосила доцентка кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права УжНУ Ірина Сухан. Представив свою доповідь до публікації у збірнику конференції і завкафедри кримінального права та процесу УжНУ, доцент Ярослав Ступник.

Під час перебування представників юрфаку УжНУ в науковому відрядженні в Трнаві було досягнуто домовленості про розвиток співпраці між обома факультетами та затверджено план дій на наступний рік. Також погодили візит ужгородських правників до Академії військового мистецтва у Варшаві (Польща).

Вл. інф.
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.