Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Закарпаття побачить культурне надбання Харківщини

Запрошуємо студентську молодь активно долучатися до численних заходів масштабної культурної події на Закарпатті

0 260
Однією з проблем України є брак спілкування між регіонами. За статистикою, половина українців не виїжджала за межі свої області. Звідси й виникають стереотипи, які суттєво ускладнюють розбудову єдиної країни. Аби подолати такі наслідки, благодійний фонд «Мистецькі надра» організовує у другій половині травня 2018 року потужний культурний десант із Харківщини.
Закарпаття побачить культурне надбання Харківщини
«Жадан і собаки в космосі»

Такий проект був здійснений у попередні роки між Донбасом та Києвом і Львовом. Тепер черга познайомитися найсхіднішій області України з найзахіднішою. Протягом двох тижнів у Мукачеві й Ужгороді заплановано провести близько 80 акцій із різних напрямків: візуальне мистецтво, мода, музика, література, театр, кіно, лекції й дискусії, програми для дітей та підлітків. Про це на прес-конференції в Закарпатській ОДА розповіли організатори й куратори форуму «СлободаКульт» (саме так називатиметься ця масштабна культурна подія). Серед уже заявлених акцій – концерт «Жадан і собаки в космосі», презентація Харківської літературної школи фантастики, розмова про Юрія Шевельова, лекція про виникнення Слобожанщини, показ фільму «Ворошиловград», виставка-дослідження «Український гламур», презентація Харківської архітектурної школи, настільна гра «Мандрівець» від меморіального музею Сковороди, поетичний вечір Сергія Жадана, виставка Харківської школи фотографії, дві вистави театру «Арабески», які розповідають про історію Харкова, тощо.

Таким чином, закарпатці мають унікальну можливість удома ознайомитися з культурним надбанням другого за величиною міста України (Харків має 1,5-мільйонне населення). Тож запрошуємо студентську молодь активно долучатися до численних заходів масштабної культурної події на Закарпатті.

Іванка Когутич
спеціально для Медіацентру УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.