Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ рекомендували до зарахування ще понад 90 іноземних абітурієнтів

Крім іншого, затвердили критерії для кандидатів на почесне звання «Заслужений професор Ужгородського національного університету», лауреат якого матиме 30-відсоткову доплату до посадового окладу

0 127
На черговому засіданні Вченої ради Ужгородського університету погодили низку питань, затвердили положення, схвалили ліцензійні та акредитаційні матеріали.
Володимир Смоланка
Володимир Смоланка

Таємним голосуванням на посаду завідувачки кафедри історії Угорщини та європейської інтеграції обрали доктора історичних наук Єву Кіш, підтримали рекомендованих атестаційною комісією кандидатів, котрі балотувалися на здобуття вчених звань.

Крім того, члени Вченої ради рекомендували осіб до зарахування в докторантуру, затвердили теми наукових досліджень докторантів, навчальні плани здобувачів вищої освіти, уточнили теми дисертаційних досліджень.

Жваве обговорення викликало питання, що стосувалося Положення про почесне звання «Заслужений професор Ужгородського національного університету». Загалом, члени Вченої ради схвалили такі критерії надання відзнаки:

  • 30-річний стаж роботи у виші, із них не менше десяти — на штатних посадах професора або завідувача кафедри, проректора, ректора УжНУ; на посадах завідувача (начальника) науково-дослідного відділу (відділення, сектора, лабораторії), головного наукового співробітника, провідного наукового співробітника, ученого секретаря;
  • підготовка претендентом не менше 5 кандидатів (докторів філософії) і докторів наук;
  • особливі заслуги в підготовці науково-педагогічних кадрів і створенні наукових шкіл, розвитку наукових досліджень, виданні наукових праць у провідних іноземних та національних виданнях; популяризації освітньої, наукової та виховної діяльності університету, створення позитивного іміджу вишу.

Заслужений професор УжНУ отримуватиме доплату в розмірі 30% його посадового окладу.

В УжНУ рекомендували до зарахування ще понад 90 іноземних абітурієнтівПід час засідання також затвердили положення про систему внутрішнього забезпечення якості освіти УжНУ, про особливості якої розповідав екс-міністр освіти і науки України Сергій Квіт у контексті відзначення 73-ї річниці нашого вишу, та ліцензійні справи спеціальностей бакалаврату «Дошкільна освіта», «Філологія» для філії УжНУ у Львові.

Відтак на зібранні приймальної комісії УжНУ, що відбулося одразу після засідання Вченої ради, рекомендували до зарахування на «контракт» вступників третьої хвилі, а також понад 90 громадян іноземних держав на медфак № 2 та одного — на стоматологічний факультет. Відповідальний секретар приймальної комісії Петро Горват зауважив, що до наступного засідання підрозділам потрібно надати вагові коефіцієнти для кожної оцінки ЗНО або вступних іспитів.

Чергові засідання Вченої ради, приймальної та стипендіальної комісій заплановані на 19 листопада.

Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.