Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Вчена рада УжНУ обговорила завдання щодо організації прийому абітурієнтів та профорієнтаційної роботи на 2019-2020 н.р.

Крім того, під час засідання вручили науково-педагогічним працівникам атестати доцентів, професорів, а також грамоти ректора

0 215
12 листопада оновлений склад Вченої ради Ужгородського університету обрав головою ректора, професора Володимира Смоланку, розглянув атестаційні справи й низку інших питань.

Вчена рада УжНУ обговорила завдання щодо організації прийому абітурієнтів та профорієнтаційної роботи на 2019-2020 н.р.На початку засідання очільник вишу вручив науково-педагогічним працівникам атестати доцентів, професорів, а також грамоти ректора. За вагомий внесок у розвиток обдарованої учнівської молоді почесними грамотами Національної академії наук України нагородили завідувача кафедри комп’ютерних систем та мереж Петра Горвата й завідувач кафедри теоретичної фізики Мирослава Карбованця. Деканові факультету іноземної філології Михайлу Рошку вручили почесну грамоту Закарпатської ОДА за вагомий внесок у реалізацію державної політики в галузі національної освіти та з нагоди 74-річчя УжНУ.

Відтак відповідальний секретар Приймальної комісії П. Горват оприлюднив проміжні підсумки вступної кампанії, адже цьогоріч вона є довготривалою — зарахування завершиться 30 листопада.

Доповідає Петро Горват
Доповідає Петро Горват

«В УжНУ відбувався прийом на 78 спеціальностей. Тішить, що традиційно кількість поданих заяв перевищує 15 тисяч. Створення небюджетних конкурсних пропозицій виправдана», — зазначив він.

Було окреслено й основні правила вступної кампанії в 2020 році. Уперше здійснюватиметься прийом молодших бакалаврів. Вступники на основі повної загальної середньої освіти зможуть подати до 5 заяв на місця держзамовлення закритих та відкритих конкурсних пропозицій. Для участі в конкурсному відборі на місця державного замовлення конкурсний бал вступника повинен бути не менше 125. На спеціальності «Стоматологія» та «Медецина» мінімальні бали з другого та третього предмета — 150. Мінімальний бал на спеціальності «Право», «Публічне управління та адмінстрування», «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Міжнародні економічні відносини», «Міжнародне право» — 140 балів. Спеціальність «Фармація, промислова фармація» — не менше 130. Розшириться сфера складання єдиного вступного іспиту з іноземної мови для вступників на базі ОКР «Бакалавр» (для понад 80 спеціальностей).

Доповідає Ігор Король
Доповідає Ігор Король

Продовжуючи тему, проректор із науково-педагогічної роботи Ігор Король доповідав щодо профорієнтаційної роботи Ужгородського університету. Серед основних заходів, які допомагають абітурієнтам визначитися з професією, УжНУ влаштовує Літній університет, ярмарки кар’єри, вакансій, Дні відкритих дверей для випускників Ужгорода, Мукачева, зустрічі з учителями закарпатських шкіл, профорієнтаційні поїздки Закарпаттям, Львівщиною. ЗВО здобував відзнаки в міжнародних виставках «Вища освіта», «Освіта та кар’єра». Відбувалося й анкетування учнів шкіл, яких залучили до чату Viber, анкетування першокурсників. Активно розвиваються сторінки @uzhnu.today в інстаграмі та фейсбуку.

У планах — розширення географії профорієнтаційних поїздок, розміщення рекламних білбордів, проведення онлайн-презентації УжНУ. Загалом Вчена рада схвалила профорієнтаційну роботу й завдання на наступний рік.

Під час засідання проректор із наукової роботи Ігор Студеняк інформував про затвердження тем дисертаційних досліджень аспірантів, проведення попередньої експертизи дисертації, рекомендацію до друку 14 видань.

Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.