Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

100-річчя державної служби відзначили на ФСНі науково-практичною конференцією

Найактивнішу дискусію викликало питання сучасного процесу об’єднання громад та їх дальшого спільного функціонування

0 272
25 травня на факультеті суспільних наук відбулася науково-практична конференція «100-річчя запровадження державної служби в Україні: історичні віхи становлення та перспективи розвитку в контексті реформування». Участь у ній взяли студенти нової для підрозділу спеціальності «Державна служба» та магістри, що навчаються за цільовим призначенням Закарпатської обласної ради.
100-річчя державної служби відзначили на ФСНі науково-практичною конференцією
Юрій Остапець

Захід відкрив декан ФСНу Юрій Остапець, котрий наголосив на фаховості аудиторії, адже доповідачі вже є практиками у сфері державної служби. Наразі в ній відбувається реформування, тому доцільно обговорити наявні проблеми, а також історію та перспективи розвитку держслужби в Україні.

За постановою ВРУ річниця державної служби відзначатиметься 30 травня, тож Юрій Олександрович зауважив, що в майбутньому на факультеті щороку в травні влаштовуватимуть практичні семінари чи круглі столи, де буде змога обговорити важливі питання з цієї тематики.

100-річчя державної служби відзначили на ФСНі науково-практичною конференцієюТакож на початку заходу очільник факультету розповів, що нині ведеться підготовка документів для участі в тендері на відкриття Навчально-наукового центру з підвищення кваліфікації публічних службовців. Це дасть змогу працівникам державних органів у регіоні проходити курси підвищення кваліфікації на базі нашого вишу й не їхати для цього в інші міста України. Для цього буде впроваджено дві програми: короткотермінова – на два дні й звичайна – на два тижні.

100-річчя державної служби відзначили на ФСНі науково-практичною конференцією
Микола Трофименко

На конференції був присутній і заступник начальника Міжрегіонального управління національного агентства України з питань державної служби у Львівський та Закарпатській областях Микола Трофименко. Він ознайомив присутніх із структурою держслужби в нашому краї, функціями державних органів, а також пояснив, звідки вона бере витоки й чому цього року ми відзначаємо саме її 100-річчя. Виявилося, що інститут державної служби сформувався ще за гетьманату Павла Скоропадського в 1918 році. Зачепив пан Микола і тему децентралізації органів державної влади.

Відтак із доповідями виступили магістри першого та другого років навчання. Були розглянуті й обговорені теми «Правове забезпечення державної служби в Україні», «Електронне врядування в Україні: проблеми та перспективи впровадження», «Особливості надання адміністративних послуг через ЦНАП» та «Об’єднані територіальні громади: за і проти».

100-річчя державної служби відзначили на ФСНі науково-практичною конференцією
Виступає Юрій Фрінцко

Остання доповідь викликала найактивнішу дискусію з приводу сучасного процесу об’єднання громад, їх подальшого спільного функціонування. Доповідач Юрій Фрінцко, представивши свій аналіз ситуації, виокремив основні проблеми децентралізації і вказав, на які недоліки варто звертати уваги при дальшому реформуванні стосовно громад.

На закінчення Юрій Остапець подякував усім за плідну роботу й побажав у наступних виступах включати у доповіді більше прикладів із власного робочого досвіду, адже це надає більшої цікавості й предметності темі, а також підштовхує до дискусії. Декан запросив учасників на більш масштабну конференцію, що відбудеться на факультеті в листопаді й буде присвячена виборчому процесу.

А Микола Трофименко зауважив, що конференція стала справді майданчиком для фахового обговорення, адже доповідали не студенти, котрі знайшли б переважно теорію, а працівники, які цю теорію щодня впроваджують у практику.

Катерина Хижняк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.