Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Науковці стоматологічного факультету УжНУ представляли Україну на Всесвітньому конгресі з судової одонто-стоматології

Євген Костенко та Мирослав Гончарук-Хомин у бельгійському місті Левені представили нові методи визначення віку за стоматологічним статусом та ознайомили європейських колег із специфікою судово-стоматологічних процедур на території України в умовах АТО

0 993

Науковці стоматологічного факультету УжНУ представляли Україну на Всесвітньому конгресі з судової одонто-стоматології

Декан стоматологічного факультету Євген Костенко та аспірант кафедри ортопедичної стоматології Мирослав Гончарук-Хомин представляли Україну й Ужгородський університет на Всесвітньому конгресі Міжнародної організації судової одонто-стоматології (International Organization for Forensic Odonto-Stomatology), що відбувся всередині вересня у бельгійському місті Левені. Захід проводять кожні три роки.
Науковці стоматологічного факультету УжНУ представляли Україну на Всесвітньому конгресі з судової одонто-стоматології
Доповідає Мирослав Гончарук-Хомин

Наші науковці, що за сумісництвом є очільниками Асоціації судової стоматології України та Науково-навчального центру судової стоматології, цьогоріч представляли не тільки нові методи визначення віку за стоматологічним статусом, а й ознайомили європейських колег із специфікою судово-стоматологічних процедур на території України в умовах АТО.

Варто зауважити, що професор Євген Костенко та його учень Мирослав Гончарук-Хомин були єдиними, хто представляв нашу державу в рамках цього європейського форуму з участю 64 країн світу.

Власне, співпраця українських підрозділів із International Organization for Forensic Odonto-Stomatology та відповідними судово-стоматологічними структурами Interpol розпочалася з ініціативи Євгена Яковича ще 2013 року. Відтоді для вітчизняних спеціалістів було створено умови для стажування у галузі судової стоматології у Європі. На цей час науковці УжНУ вже пройшли відповідні судово-стоматологічні курси в Норвегії та Ісландії.

На конференції українській делегації вдалося не тільки гідно представити науковий потенціал університету, а й налагодити нові зв’язки для дальшої взаємодії з європейськими профільними організаціями.

За інформацією деканату стоматологічного факультету УжНУ,
фото із соцмережі Фейсбук
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.