Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Для Олександра Гавроша рік, що минає, став одним із найуспішніших

2018-й виявився плідним для письменника у публіцистиці, документалістиці, драматургії, художній прозі, зокрема й у дитячій

0 161

Для Олександра Гавроша рік, що минає, став одним із найуспішніших

У рамках акції «Письменник за прилавком» в ужгородській книгарні «Кобзар» 13 грудня з читачами спілкувався відомий закарпатський письменник Олександр Гаврош. За годину торгівлі ужгородець продав з десяток своїх різних книжок, роздав автографи як знайомим, так і новим читачам.

Цей рік для Олександра Гавроша виявився вкрай успішним. У львівському видавництві «Растр-7» вийшла його публіцистична книжка «Закарпаття під прицілом: велика політика довкола маленького краю». Тернопільське видавництво «Навчальна книга – Богдан» видало дві його документальні книжки: «Останній розбійник Микола Шугай» та «Таємниця Ерделі». Харківське видавництво «Фоліо» започаткувало його авторську серію підліткових пригодницьких повістей «Машина часу». (Перша – «Музей пригод» побачила світ цієї осені). А днями до рук читачів потрапить дитяча повість «Різдвяна історія ослика Хвостика», яку підготувало київське видавництво «Фонтан казок». Також цього року Закарпатський муздрамтеатр поставив на великій сцені п’єсу Олександра Гавроша «Вуйцьо з крилами», а Мукачівський драматичний театр – «Князя Корятовича».

Для Олександра Гавроша рік, що минає, став одним із найуспішніших«Цей рік був для мене плідним і в творчому сенсі. Я написав роман «Донос», який невдовзі має побачити світ у київському видавництві «Академія», а також реалізував свою давню мрію – створив п’єсу про Карпатську Україну. Сподіваюся побачити її на сцені наступного року, коли відзначатимуть 80-річчя цієї славної сторінки нашої історії».

На запитання читачів, чому не видається на Закарпатті, Олександр Гаврош зізнався, що подав на розгляд обласної програми підтримки книговидання рукопис книжки «Незабутні», до якої увійшли інтерв’ю з відомими закарпатцями, котрі відійшли у засвіти. Однак, на жаль, цей проект поки не був підтриманий обласною владою.

Іванка Когутич
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.