Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

«18 ночей повноліття», або Що таке «обрамлена працездатність»

Під час літературного вечора поет і лікар-стоматолог, аспірант УжНУ Мирослав Гончарук-Хомин поділився планами на майбутнє

0 738
Неля Остапів та Мирослав Гончарук-Хомин
Неля Остапів та Мирослав Гончарук-Хомин
12 грудня в Ужгороді відбувся літературний вечір «18 ночей повноліття» поета й лікаря-стоматолога, аспіранта УжНУ Мирослава Гончарука-Хомина.

Модерувала захід випускниця філфаку, молода письменниця Неля Остапів. Вечір розпочали з пояснення, чому саме «18 ночей повноліття». Мирослав розповів, що назва дуже символічна: «Нині 12-е число 12-го місяця 18-го року – красива дата повнолітнього року. Ще й 18 днів до Нового року».

Відтак письменник розповів про свої плани на майбутнє, музичний альбом, що вийде невдовзі, про збірку, яку сподівається завершити до травня (автор вирішив зберегти її назву в таємниці – зауважив, що книга буде орієнтована тільки на жінок і оформлена відповідним чином), про роботу.

Поспілкувалися й про сучасних поетів і розуміння «таланту». Мирослав трактує це поняття оригінально: вважає, що талант – це обрамлена працездатність. Розповів письменник і про те, що надихає його творити: «Бажання вирватися із замкнутого трудового циклу. Якщо цього не буде, то цикл замкнеться настільки, що ти вже не побачиш з нього виходу».

«18 ночей повноліття», або Що таке «обрамлена працездатність»Ну і, звичайно, як без власне поезії. Мирослав порадував присутніх декламацією своїх віршів і грою на гітарі.

Також із невеличкого бліц-інтерв’ю присутні дізналися, що поет-лікар любить каву, між кавою і поезією обере останню, а між поезією і роботою – роботу, обираючи ж між роботою і дівчиною, на першому місці буде дівчина (хоч Неля зауважила, що, відповідаючи, поет засумнівався ?.

Відтак Мирослав прочитав ще кілька віршів.

Тоді модераторка оголосила міні-розіграш: тримаючи в руках декілька листівок з віршами автора, зауважила, що їх можна отримати через ставку з початковою ціною 5 гривень або обміняти на матеріальну чи нематеріальну річ. Нематеріальну – розповісти якусь історію або випадок зі свого життя, матеріальну – обміняти на будь-що.

Завершили поетичний вечір спільною фотосесією на пам’ять.

Іван Габор та Олег Куртанич, студенти відділення журналістики,
фото з соцмережі ФБ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.