Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Викладачка кафедри МЕВ стала головою Асоціації випускників програми «Відкритий світ» Закарпаття

Ганну Цімболинець обрали під час нещодавніх установчих зборів, що відбулися на факультеті міжнародних економічних відносин

0 320
Нещодавно на факультеті міжнародних економічних відносин відбулися установчі збори Асоціації випускників програми «Відкритий світ» Закарпаття для дальшого поширення та впровадження досвіду, набутого в США, у всіх сферах суспільного життя нашої області.

Викладачка кафедри МЕВ стала головою Асоціації випускників програми «Відкритий світ» ЗакарпаттяВласне, «Відкритий світ» – це програма обміну, що фінансується Конгресом США та дає можливість молодим фахівцям у різних сферах діяльності (освіта, юридична практика, державне управління та місцеве самоврядування) відвідувати Америку для ознайомлення та вивчення досвіду. Зазвичай поїздка починається з візиту до Вашингтону, де делегати мають нагоду дізнатися про державну політику США завдяки різноманітним зустрічам та відвідуванню самого Конгресу. Відтак бібліотека Конгресу, відповідно до тематики, направляють молодих людей в один зі штатів.

Викладачка кафедри МЕВ стала головою Асоціації випускників програми «Відкритий світ» ЗакарпаттяНа Закарпатті налічується близько 60 випускників програми. Варто відзначити, що серед них і викладачі вишу, зокрема декани Ярослав Лазур, Ярослава Гасинець, Микола Палінчак, заступник декана економічного факультету Олександр Молнар, а також управлінський апарат міста – мер Ужгорода Богдан Андріїв, заступник мера Василь Гомонай та інші.

На установчих зборах головою Асоціації обрано випускницю програми «Відкритий світ», викладачку кафедри міжнародних економічних відносин Ганну Цімболинець. Торік з темою «Підзвітне управління та децентралізація» Ганна Іванівна виграла ґрант Посольства США в Україні на реалізацію проекту «Надання публічних послуг університетами України».

Метою проекту є вивчення та впровадження на практиці американського досвіду надання публічних послуг вищими навчальними закладами для органів влади, місцевого самоврядування, бізнесу та громадян, задля підвищення ефективності їх діяльності та конкурентоспроможності.

Викладачка кафедри МЕВ стала головою Асоціації випускників програми «Відкритий світ» ЗакарпаттяЗаходи проекту, які уже реалізуються або найближчим часом будуть втілені у реальність:

  • Заснування Асоціації випускників програми «Відкритий світ» Закарпаття.
  • Міжнародна конференція «Надання публічних послуг університетами України» за участі експертів США (навчання для працівників УжНУ ).
  • Воркшопи з надання публічних послуг для працівників університету.
Вікторія Кенідра
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.