Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Щасливим студентам – і cтарти веселі

Факультет історії та МВ відпочивав, змагаючись і спортивно, і неспортивно

0 1 935
Тиждень перед Великоднем ознаменувався цілим набором різноманітних заходів на факультеті історії та міжнародних відносин УжНУ. Зовні це нагадувало якийсь квест: студенти більшості факультетів навипередки бігли в напрямку рідних домівок, а молодий потенціал ФІМВу шукав і прокладав свій маршрут через безліч цікавих акцій та атракцій: наукові конференції, благодійні аукціони, відкриття творчих лабораторій, інформативні екскурсії містом, футбольні змагання на «Кубок декана», озеленення рідних районів тощо.
Поїдання лимонів на швидкість
Поїдання лимонів на швидкість

Одним із рубежів, на яких творили сучасну історію факультету, став парк Тетяни біля будівлі ректорату та «лігва» істориків. Тут були анонсовані не зовсім спортивні ігри з грізною назвою «Веселі старти ФІМВУ – 2019». Серед умов допуску до змагань – відсутність професіоналізму атлетів, а відповідно й заборона будь-яких попередніх тренувань. Хмари, які затуляли максимальне забезпечення світлом батального майданчика в сквері, щедро розійшлися й дали місце променям лагідного весняного сонця. Такі втішні спецефекти природи створили фантастичну атмосферу чогось надзвичайного. За заздалегідь змонтованими і принесеними до майданчика столами засіла комісія журі, остаточні вердикти якої ліпили сльози на очі переможених і щастя на обличчя переможців. На галявині дружню атмосферу посилювали звуки музики, які доносилися з динаміків колонки, встановленої посередині сцени.

Поїдання бананів на швидкість
Поїдання бананів на швидкість
Стрибки в мішках
Стрибки в мішках

Радість свята істориків та міжнародників прийшли розділити представники та випускники інших підрозділів університету: пан Андрій з ректорату і біолог Василь – неодноразові переможці подібних стартів. За чесністю ведення боротьби на зеленій галявині слідкував головний помічник головного судді – Віктор Васильович Барзак, добре відомий далеко за межами факультету як «дядя Вітя». На столі виблискували комплекти нагород-медалей, які через незначну кількість часу мали прикрасити фронтальну частину кращих з найкращих. Колегію суддів величезна кількість охочих прийняти участь у нетрадиційних батлах не застала зненацька – вони були готові до перманентно високої явки. Пошук найсильніших та найспритніших завжди проходить через багатотуровість: фізична міцність перевіряється перетягуванням канатів, далі йде безкомпромісна боротьба на двох паралельних рівнозначних доріжках стрибунами в мішках і фінальна стадія визначається індивідуальними боями на швидкість поїдання різноманітних фруктів і лускання надувних різнокольорових шариків.
Надії організаторів підтвердилися: спортсмени етап за етапом показували височезні результати, а армія вболівальників на імпровізованих трибунах шаленіла від напруги боротьби. І старти дійсно вдалися веселими. Десятки рук з фотоапаратами і камерами телефонів тягнулися до майданчика, де кипів буревій протистоянь. Студенти ФІМВу з перших же етапів показали свою спитність, відправивши всіх легіонерів на місця для глядачів, які ті зайняли з веселими усмішками і бажанням швидкого реваншу.

Ігор Прохненко з переможцями змагань
Ігор Прохненко з переможцями змагань

Канатні двобої і мішкові перегони вивели до фінальної стадії трьох дівчат і трьох хлопців, які продовжили свою боротьбу за кращі трофеї і бонуси від організаторів. Сліпе жеребкування визначило характер боротьби і подальші види змагань. Гучний вердикт: дівчата змагаються на бананах, хлопці на лимонах. Ще раз прозвучала інформація про неприпустимість фальстартів і нагадування про чесність ведення протистоянь. А далі сигнал до початку боїв, прояви класу та майстерності, божевілля трибун і справедливі вердикти журі.

Переможці з друзями :)
Переможці з друзями 🙂

У веселих стартах є одна закономірність: тут навіть переможені відчувають себе переможцями і чекають на свій черговий шанс. А він буде наданий всім вже дуже скоро. Щасливі колективи друзів вийшли на нагородження і відчули ефект тремтіння зворушливої миті, коли доцент Ігор Прохненко під блиск фотоспалахів вручав грамоти і вішав медалі на шиї найкращих. Прозвучало традиційне нагадування: складно стати найспритнішим, але ще важче утриматись на чемпіонській вершині! Тож факультет феєрично завершив чергові «Веселі старти» і почав жити очікуванням нових яскравих спортивно-неспортивних баталій.

За інформацією доцента кафедри археології, етнології та культурології Ігоря Прохненка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.