Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

До книгозбірні УжНУ завітав науковець з Карлового університету

Під час зустрічі з працівниками Наукової бібліотеки вишу Марек Прігода подарував відділу «Карпатика» книги чеською та словацькою мовами

0 124
4 жовтня до Ужгородського національного університету прибув заступник директора Інституту східноєвропейських досліджень Карлового університету в Празі Марек Прігода. У межах візиту пан Прігода завітав до відділу краєзнавчої літератури «Карпатика» Наукової бібліотеки УжНУ.
Марек Прігода та Тетяна Сергієнко
Марек Прігода та Тетяна Сергієнко

Гість ознайомився з роботою відділу та поспілкувався з керівництвом бібліотеки. Директорка книгозбірні УжНУ Марія Медведь розповіла: «Фонд відділу нині налічує 21 тисячу книг різними мовами, які стосуються історії, економіки, культури та освіти краю. Серед цих видань маємо і значну кількість саме чехословацької літератури, якою, до слова, активно цікавляться студенти. Також було створено електронний каталог «Карпатики», щоб читач міг за допомогою ґаджета обирати книгу».

Відтак заступниця очільниці бібліотеки Вікторія Воробець та завідувачка сектору відділу краєзнавчої літератури «Карпатика» Марія Чорній ознайомили гостя із книжковими надбаннями та зазначили, що із 2010 року бібліотека бере активну участь у конференціях, які стосуються чехів в Україні.

Старша наукова співробітниця УжНУ та координаторка української частини Договору між Карловим та Ужгородським університетами Тетяна Сергієнко подарувала відділу «Карпатика» книги чеською та словацькою мовами.

До книгозбірні УжНУ завітав науковець з Карлового університету«До цієї зустрічі ми готувалися майже 4 роки, тому покладаємо на неї великі надії.  Подаровані книги та візит Марека Прігоди дають можливість молоді більше дізнатися про українсько-чеські відносини та історію. Сподіваємося, презентовані видання стануть у пригоді нашим студентам», – зазначила пані Сергієнко.

«Я далеко не вперше в Ужгороді, адже бував тут, коли вивчав східну Європу, історію та українську мову. Мені тут завжди подобалося і я радий сюди повертатися. Саме тому прийняв запрошення своїх колег із Ужгородського національного університету. У відділі «Карпатика» мене приємно потішив інтерес до чеської мови. Тут багато книг не тільки чеською мовою, але й іншими, що стосуються історії Закарпаття міжвоєнного періоду, який є дуже важливим для наших країн», – поділився враженнями Марек Прігода.

Марія Медведь, Марія Чорній, Марек Прігода, Вікторія Воробець та Тетяна Сергієнко
Марія Медведь, Марія Чорній, Марек Прігода, Вікторія Воробець та Тетяна Сергієнко

Відтак представники Наукової бібліотеки УжНУ подякували гостям за подарунок та зробили фото на пам’ять.

Олександра Костьо, студентка відділення журналістики УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.